Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Syysmyräkkä lähestyy Suomea: Näillä alueilla suurin tuulituhojen vaara – katso kartta
  Uutiset |

  Syysmyräkkä lähestyy Suomea: Näillä alueilla suurin tuulituhojen vaara – katso kartta

  Rauli-myrsky riepotti Suomea 27. elokuuta 2016, kuva Vaasan seudulta.
  Myräkkä voimistaa tuulia ja tuo paikoin runsaita sateita. Arkistokuva: Matti Hietala

  Tuuli voimistuu paikoin myrskypuuskiksi asti torstaina. Voimakkaimpia tuulia ennakoidaan laajalti maan itäosaan sekä Ahvenanmaalle.

  Suomeen on tulossa syysmyräkkä. Lännestä saapuva matalapaineen keskus voimistuu nopeasti ja liikkuu maan etelä- ja keskiosan yli keskiviikon ja torstain aikana.

  – Sateita tulee sekä keskiviikkona että torstaina, mutta maa-alueilla tuulet ovat voimakkaimmillaan vasta torstaina päivällä, maan itäosassa torstaina iltapäivällä ja illalla. Maan etelä- ja keskiosassa puuskat voivat olla jopa yli 15 m/s, joten tuulituhot ovat mahdollisia. Suurin tuulituhojen riski on torstaina iltapäivällä, illalla ja perjantain vastaisena yönä Itä-Suomessa, jossa maa-alueillakin luoteistuulessa voi esiintyä jopa myrskypuuskia eli puuskissa yli 21 m/s, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

  Myräkkä voi esimerkiksi kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja.

  Syysmyräkän pahimpia tuulia ennustetaan maan itäosaan.
  Syysmyräkän pahimpia tuulia ennustetaan maan itäosaan sekä Ahvenanmaalle. Suurin tuulituhojen riski on torstaina iltapäivällä ja illalla sekä perjantain vastaisena yönä itäisessä Suomessa. Kuva: Foreca

  Myös merellä puuskat ovat jopa myrskypuuskalukemissa.

  – Ahvenanmaalla myrskypuuskat ovat mahdollisia jo torstaina aamulla ja päivällä. Keskituuli on ennusteiden mukaan merellä enimmillään noin 15 m/s, voimakkaimmat tuulet ovat Suomenlahdella ja Selkämerellä. Yksittäisillä asemilla voidaan havaita korkeampiakin lukemia, sanoo Joanna Rinne.

  Tuuli puhaltaa torstaina Suomenlahdella enimmäkseen lännen ja luoteen väliltä, Pohjanlahdella luoteesta.

  Vettä parissa päivässä enimmillään 40 mm

  Myräkkä tuo tämän hetken ennusteen mukaan eniten sateita Kainuun ja Pohjois-Karjalan tienoille, missä voi sataa keskiviikon ja torstain aikana yhteensä 25–40 mm. Maan keskiosassa vettä voi tulla 10–20 mm, maan eteläosassa 3–10 mm ja Lapissa enimmäkseen 1–5 mm, Meri-Lapissa paikallisesti enemmän.

  Päivälämpötilat ovat keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa 14–16 astetta, pohjoisessa 10–15 astetta. Torstain vastaisena yönä lämpötilat laskevat pohjoisessa 0–8 asteeseen, maan etelä- ja keskiosassa yölämpötilat ovat 8–12 astetta. Torstaina päivällä lämpötilat ovat koko maassa 10–14 asteessa.

  Seuraa myräkän ennustetta: Forecan tuuliennuste

  Klikkaa näkyviin "puuskat" ja alueeksi "kaikki", jotta näet ennusteen myös maa-alueille.

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 10.9. klo 10.00

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Foreca Youtubessa: Milloin terminen syksy alkaa yleensä Suomessa?

  Milloin terminen syksy alkaa yleensä Suomessa?

  Mitä tarkoittaa terminen syksy ja milloin se tavallisesti alkaa eri puolilla Suomea?

  Julkaistu 19.9.