Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Syyskuinen lämpöaalto leviää Eurooppaan – Saksaan jopa +30 astetta, Ruotsiin +25 astetta
  Uutiset |

  Syyskuinen lämpöaalto leviää Eurooppaan – Saksaan jopa +30 astetta, Ruotsiin +25 astetta

  Etelä- ja Keski-Euroopan yllä oleva lämmin ilmamassa leviää ensi viikon alussa kohti pohjoista. Eteläisessä Ruotsissa asti lämpötila voi nousta 20–25 asteeseen. Suomi on viileämmän ilmamassan puolella. Suuressa osassa Suomea lämpötila jää 15 asteen tienoille, Lapissa paikoin alle kymmeneenkin asteeseen.
  Etelä- ja Keski-Euroopan yllä oleva lämmin ilmamassa leviää ensi viikon alussa kohti pohjoista. Eteläisessä Ruotsissa asti lämpötila voi nousta 20–25 asteeseen. Suomi on viileämmän ilmamassan puolella. Suuressa osassa Suomea lämpötila jää 15 asteen tienoille, Lapissa paikoin alle kymmeneenkin asteeseen. Kuva: Foreca

  Espanjaan ja Ranskaan on tulossa kuumia päiviä. Lämpötilat ovat jopa 30–35 asteessa viikonloppuna ja ensi viikon alussa.

  Laaja korkeapaine vaikuttaa parhaillaan Euroopan etelä- ja keskiosassa. Lauantaina lämpöaalto leviää ensin Espanjaan ja Etelä-Ranskaan, sunnuntaina laajemmin muualle Ranskaan.

  – Maanantain ja tiistain aikana lämpöä kulkeutuu myös pohjoisemmas. Benelux-maissa sekä Pohjois-Saksassa voidaan mitata 30 asteen lukemia. Tiistaina Etelä-Ruotsissa voi olla 20–25 astetta. Italiassa ja Balkanilla päästään 30 asteen tuntumaan, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

  Lämmin ilmamassa hipoo Suomea. Tiistaina korkeimmat lämpötilat voivat eteläisessä Suomessa olla tämän hetken ennusteen mukaan 17–19 asteessa.

  Ensi viikon puolivälissä matalapaine alkaa vaikuttaa Espanjaan. Pohjois-Atlantille ja Skandinaviaan vahvistuva korkeapaine sekä Itämeren tienoilla itään liikkuva matalapaine työntävät lämmintä ilmaa lännestä kohti etelää ja itää. Esimerkiksi Ukrainassa voidaan päästä ensi viikon mittaan 25–30 asteeseen.

  Lue seuraavaksi: Mitkä asiat vaikuttavat lämpötilaan? 

  Karita Kontula-Sokka

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa