Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Viikon sää: Aurinkoa ja hellettä, paikoin myös ukkoskuuroja – maastopalojen…
Uutiset |

Viikon sää: Aurinkoa ja hellettä, paikoin myös ukkoskuuroja – maastopalojen vaara jopa erittäin suuri 

Kesäyön aurinko.
Aurinkoinen sää jatkuu suuressa osassa maata. Arkistokuva: Matti Hietala, Lohtaja

Aurinkoinen ja helteinen sää jatkuu suuressa osassa Suomea. Sääkartoille mahtuu kuitenkin päivittäin myös ukkoskuuroja. Päivittäin vaihtelee, missä ukkosia on odotettavissa.

Korkeapaine ja helteinen ilmamassa vaikuttavat yhä Suomessa tulevina päivinä. Lämpimintä on ennusteiden mukaan maan eteläpuoliskolla, maan pohjoispuoliskolla sää on vaihtelevampaa.

Ukkoskuuroja on odotettavissa myös. Ukkoset painottuvat maan pohjoisosaan, mutta paikallisia iltapäiväkuuroja esiintyy todennäköisesti etelämpänäkin.

Vaikka sadekuuroja tulisi paikallisesti, yleisesti ottaen maasto on hyvin kuivaa, ja maastopalovaroitus on voimassa tulevina päivinä koko maassa. Alueittain maan etelä- ja keskiosassa Ilmatieteen laitos varoittaa jopa erittäin suuresta maastopalojen vaarasta.

Ajankohtaiset säävaroitukset näet Forecan sivuilta täältä: https://www.foreca.fi/varoitukset

Viikko alkaa helteillä ja ukkosilla

Maanantaina sää on suuressa osassa maata aurinkoinen ja poutainen. Päivällä sadekuuroja tulee lähinnä yksittäin maan keskiosassa ja Keski-Lapissa, mutta iltapäivän edetessä niitä levittäytyy lännestä laajalti Keski- ja Pohjois-Lappiin. Lapin sadekuurojen yhteydessä voi myös ukkostaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Ennuste maanantaille 27.5.2024.
Ennuste maanantaille 27.5.2024. Kuva: Foreca

Maanantaina päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 23–28 astetta, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa on enimmäkseen 19–24 astetta ja Keski- ja Pohjois-Lapissa 10–20 astetta.

Tiistain vastaisena yönä sadekuuroja tulee vielä paikoin Pohjois-Lapissa, siellä myös pilvisyys on paikoin runsasta. Muualla maassa on poutaista ja selkeää.

Yölämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 11–15 astetta, Lapissa enimmäkseen 0–10 astetta. Lapissa paikallinen halla voi olla mahdollista.

Tiistaina sadekuurot levittäytyvät laajemmalle

Tiistaina maan etelä- ja keskiosassa sää jatkuu aurinkoisena ja enimmäkseen poutaisena, maan keskiosassa yksittäiset sadekuurot voivat olla mahdollisia. Pohjoisessa pilvisyys vaihtelee enemmän, ja iltapäiväkuuroja on odotettavissa paikoin. Myös ukkosta esiintyy.

Ennuste tiistaille 28.5.2024.
Ennuste tiistaille 28.5.2024. Kuva: Foreca

Tiistain päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 23–28 astetta, pohjoisessa vaihdellaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun 20–24 asteen ja Pohjois-Lapin paikoin jopa alle 10 asteen välillä.

Keskiviikon vastaiseksi yöksi sää jälleen poutaantuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Keskiviikkona lämpötila nousee jopa lähelle 30 astetta

Maan etelä- ja keskiosassa pääosin poutainen ja aurinkoinen sää jatkuu, yksittäiset iltapäiväkuurot voivat olla mahdollisia. Pohjoisessa pilvisyys on jälleen vaihtelevampaa, ja iltapäiväkuuroja tulee yleisesti etenkin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun suunnalla. 

Ennuste keskiviikolle 29.5.2024.
Ennuste keskiviikolle 29.5.2024. Kuva: Foreca

Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 24–29 astetta, on mahdollista, että paikallisesti jopa 30 asteen raja voisi rikkoutua.

Pohjoisessa lämpötilat ovat laajalti 20–24 asteen tuntumassa, Pohjois-Lapissa lämpötila jää viileämmäksi; Utsjoen ja Inarin Lapin tienoilla jopa reiluun 10 lämpöasteeseen.

Loppuviikolla sää pysyy lämpimänä, mutta muuttuu epävakaisemmaksi

Loppuviikolla helteinen sää näyttää jatkuvan, mutta sadekuurot ukkosineen muuttuvat yleisemmiksi. Vaikka sadekuurot yleistyvät, suuressa osassa maata päivät ovat silti aurinkoisia ja poutaisia.

Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat eivät juuri muutu, mutta Lapissa lämpötilat nousevat yleisesti 20 asteen yläpuolelle.

Joanna Rinne
meteorologi

Katso yli 100 paikan ennusteet:

Päivitetty 27.5.2024 klo 09.49

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat