Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Hurrikaani Sally iskee tänään Yhdysvaltoihin – hurrikaanialueilla juuri nyt viisi nimettyä myrskyä!
  Uutiset |

  Hurrikaani Sally iskee tänään Yhdysvaltoihin – hurrikaanialueilla juuri nyt viisi nimettyä myrskyä!

  Hurrikaani Sally
  Hurrikaani Sally 15.9.2020. Kuva: Foreca

  Hurrikaani Sally iskee Yhdysvaltojen etelärannikolle tiistain aikana. Trooppisten myrskyjen kausi on nyt aktiivisimmillaan, ja Atlantilla ja Tyynenmeren itäosassa onkin nyt liikkeellä peräti viisi nimettyä trooppista myrskyä, ja kuudes muodostuu lähipäivinä.

  Hurrikaani Sally iskee tiistain aikana Yhdysvaltojen etelärannikolle. Hurrikaanivaroitus on annettu osaan Louisianan ja Floridan rannikkoa. Sally on tällä hetkellä Saffirin-Simpsonin asteikolla ensimmäisen luokan hurrikaani, mutta sen ennustetaan voimistuvan toisen luokan hurrikaaniksi, jonka keskituuli on yli 45 m/s ja puuskat lähes 60 m/s.

  Paikalliset viranomaiset varoittavat tuulten lisäksi Sallyyn liittyvästä myrskyvuoksesta ja rankkasateista.

  Sally mukaan lukien Atlantilla ja itäisellä Tyynellämerellä on tällä hetkellä liikkeellä viisi trooppista myrskyä: kaksi hurrikaania  ja kolme nimettyä trooppista myrskyä. Lisäksi tiedetään alue, johon kuudennen myrskyn on ennustettu kehittyvän 48 tunnin sisällä. Myrskyistä sekä Teddyn että Pauletten ennustetaan voimistuvan kolmannen luokan hurrikaaneiksi, kun taas Vicky, Karina ja pian muodostuva myrsky eivät voimistu ennusteiden mukaan hurrikaaneiksi, vaan pysyvät trooppisina myrskyinä. Sally on kuitenkin näistä myrskyistä ainoa, jonka ennustetaan iskevän maihin.

  Lue myös: Hurrikaani: Mikä se on ja missä niitä esiintyy?

  Päivitetty 15.9. klo 11.44

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Foreca Youtubessa: Milloin terminen syksy alkaa yleensä Suomessa?

  Milloin terminen syksy alkaa yleensä Suomessa?

  Mitä tarkoittaa terminen syksy ja milloin se tavallisesti alkaa eri puolilla Suomea?

  Julkaistu 19.9.