Paikanna
  Sääuutiset ja blogi > Kylmä ilmamassa vyöryy Suomeen
  Uutiset |

  Kylmä ilmamassa vyöryy Suomeen

  Heikkenevä polaaripyörre päästää kylmän ilman purkauksen napa-alueiden tuntumasta Suomeen ja Itä-Eurooppaan. Lämpötilat romahtavat meillä jopa yli viidellä, Itä-Euroopassa jopa yli kymmenellä asteella.

  Kylmä ilmamassa valtaa Suomen, kun loppuviikolla ilmavirtaus kääntyy pohjoiseen ja Pohjois-Euroopassa vahvistuu korkeapaine.

  Luvassa on aurinkoisia, mutta edellispäiviä viileämpiä säitä. Kuvan Tampereen täsmäsääennusteessa näkyvä lämpötilakehitys on hyvin samankaltainen kuin muuallakin Suomessa: lämpötilat laskevat perjantain ja lauantain ajaksi, mutta sen jälkeen alkavat taas nousta.

  Tampereen ennuste
  Sääennuste Tampereelle 18.3. alkaen. Kuva: Foreca

  Kylmin ilmamassa ei pysy Suomen yllä, vaan jatkaa Itä-Eurooppaan. Kylmänpurkaus viilentää ilmoja tuntuvasti Kreikassa asti. Lämpötilojen romahdus on Suomeakin rajumpi: Itä-Euroopassa päivälämpötilat putoavat paikoin jopa yli kymmenellä asteella, keväisestä 20 asteen tuntumasta alle kymmeneen asteeseen.

  Keväisin polaaripyörre heikkenee vuodenaikakierron mukana auringonsäteilyn lisääntyessä, siksi keväisin kylmän ilman purkaukset pääsevät tapahtumaan helpommin. Tänä talvena erittäin vahva polaaripyörre on pitänyt kylmän ilman napa-alueella ja sää on ollut meillä lauhaa.  

  Oman paikkakuntasi lämpötilakehityksen voit tarkistaa sivuiltamme foreca.fi.

  Joanna Rinne

  Päivitetty 19.3. klo 10.59

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa