Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Trooppinen myrsky lähestyy Japania: “Olympialaisia varjostaa kuumuuden lisäksi myrskyn uhka”
  Uutiset |

  Trooppinen myrsky lähestyy Japania: “Olympialaisia varjostaa kuumuuden lisäksi myrskyn uhka”

  Päivä hämärtyy myrskyn edellä Tokiossa.
  Tokiossa sää muuttuu sateiseksi ja tuuliseksi. Kuva: Pixabay

  Olympiakisat ovat alkaneet Tokiossa kostean kuumassa säässä. Ensi viikolla trooppinen myrsky tuulineen ja sateineen rantautunee Japaniin lähelle Tokiota.

  Lämpötila oli eilen iltapäivällä Tokiossa 33 astetta ja helteinen sää myös pysyttelee Japanin yllä. Tokiossa ja sen lähiympäristössä lämpötila nousee edelleen päivisin 30 asteen vaiheille koko ensi viikon ajan. Yölämpötilakin on suomalaisesta näkökulmasta trooppinen, sillä se jää lähelle 25 astetta.

  Ilman suhteellinen kosteus on korkea, mikä vielä lisää tukaluuden tunnetta ja voi vaikuttaa etenkin viileämpään säähän tottuneiden urheilijoiden suorituksiin.

  Rankkasateita ja puuskaista tuulta

  Tyynellämerellä on muodostunut matalapaine, joka voimistui eilen nopeasti trooppiseksi myrskyksi ja liikkuu kohti Japania. Nyt siis olympialaisia varjostaa kuumuuden lisäksi myrskyn uhka. Trooppinen myrsky, joka sai nimen Nepartak, rantautuu viimeisimmän ennusteen mukaan Japaniin tiistaina. Myrskyn keskus kulkee todennäköisesti Tokion itäpuolelta, mutta vaikutus ulottuu pääkaupunkiin asti.

  Nepartak ei tämänhetkisen ennusteen mukaan voimistu taifuuniksi asti eli 10 minuutin keskituuli ei yllä 33 metriin sekunnissa, mutta avomerellä Japanin edustalla on vielä 30–40 m/s puuskia ennen myrskyn saapumista Japaniin.

  Sadetta tulee ennusteen mukaan Japanin suurimman saaren Honshūn itäpuoliskolla pahimmillaan paikoin 100–200 millimetriä vuorokaudessa. Kaikkialla ei sada yhtä paljon, mutta vuoristoinen maasto kokoaa sadeveden laaksoalueille ja paikalliset tulvat ovat mahdollisia. 

  Myrsky on kuitenkin vielä kehittymässä, joten muutokset sekä reitissä että voimakkuudessa ovat mahdollisia. Merivesi on alueella 27–29 asteista, joten se riittää hyvin ylläpitämään myrskyä, jos myös ilmakehän tilanne pysyy myrskylle suotuisana.

  Lue seuraavaksi: Sää ja purjehtija: Hjallis Harkimo on kohdannut merillä 20-metrisiä aaltoja ja ukkospuuskia – yksi näky veti nöyräksi ja pakotti kääntymään

  Anna Latvala

  Päivitetty 24.7. klo 17.26

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Viimeksi katsomasi paikat