Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Viking Grace karilla Maarianhaminassa - myrskytuulet eivät poikkeuksellisia
  Uutiset |

  Viking Grace karilla Maarianhaminassa - myrskytuulet eivät poikkeuksellisia

  Tuulet ovat voimistuneet myrskylukemiin Pohjanlahdella, Ahvenanmerellä sekä Pohjois-Itämerellä. Myös Maarianhaminan edustalla myrskysi iltapäivällä, tosin ei poikkeuksellisesti.

  puuskat21112020
  Voimakkaimmat tuulet lauantai-iltana. Kuva: Foreca

  Voimakkaat tuulet liittyvät laajaan myrskymatalapaineeseen, jonka keskus on vielä kaukana Pohjois-Atlantilla. Myrskytuulia on mitattu Itämeren lisäksi myös Norjan rannikolla, esimerkiksi Krakenesin mittausasemalla tuuli iltapäivällä jopa 31,3 m/s.

  Suomessa myrskyraja, 21 m/s, on ylittynyt usealla havaintoasemalla Pohjanlahdella, Ahvenanmerellä sekä Pohjois-Itämerellä. Lauantaina klo 16.30 mennessä voimakkain merialueilla mitattu tuuli oli Bogskärin 23,7 m/s. Puuskissa tuulisinta on ollut Rauman Kylmäpihlajassa, 28,1 m/s. Erityiset poikkeuksellisia nämä tuulilukemat eivät ole, pikemminkin tavanomaisia talvimyrskyn lukemia.

  tuuligraf21112020
  Tuulihavainnot lauantai-iltapäivänä. Kuva: Foreca

  Maarianhaminan eteläpuolella sijaitsevalla Nyhamnin havaintoasemalla tuuli voimistui myrskylukemiin klo 13.30 ja saavutti maksimin, 22,1 m/s, lähes täsmälleen samalla hetkellä kun Viking Gracen ajoi karille. Suurin mitattu puuska oli samaan aikaan 27 m/s.

  nyhamn21112020
  Nyhamnin 10 min keskituuli lauantaina. Myrskyraja ylittyi klo 13.30. Ajat ovat UTC aikoja (Suomen talviaika on UTC+2h ). Kuva: Foreca

  Tuulen suunta Maarianhaminassa oli lounaasta, tämä tarkoittaa sitä että Maarianhaminan satamaa lähestyvät laivat ovat ajaneet lähes suorassa myötätuulessa.

  Maaria21112020
  Tuulihavainnot Maarianhaminan ympäristössä lauantaina klo 14.10. Kuva: Foreca​​​

  Nyhamnissa on myrskynnyt tämän vuoden aikana kahdeksaan otteeseen. Toistaiseksi voimakkain näistä oli Liisa-myrsky 19. marraskuuta, jolloin tuulen nopeus oli 23,1 m/s.

  Kristian Roine

  Päivitetty 21.11. klo 17.55

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa