Paikanna
  Sääuutiset ja blogi > Kevättä ilmassa! +10 astetta meni rikki ensimmäistä kertaa tänä vuonna – Lapissakin lähes +8 astetta
  Uutiset |

  Kevättä ilmassa! +10 astetta meni rikki ensimmäistä kertaa tänä vuonna – Lapissakin lähes +8 astetta

  Leskenlehtiä maaliskuussa.
  Sää on nyt selvästi ajankohdan keskimääräisiä lukemia lämpimämpää. Kuva: Maarit Siitonen

  Tänään tiistaina on mitattu vuoden korkeimpia lämpötiloja tähän asti. Sää lämpenee edelleen lähipäivinä.

  Kymmenen astetta on ylitetty ensimmäistä kertaa tänä vuonna, kun Heinolassa mitattiin iltapäivällä 10,4 astetta. Pirkkalassa lämpöä on ollut kello 17.15 mennessä 9,9 astetta, Tampereella ja Mikkelissä 9,7, Hattulassa 9,6 ja Lahdessa 9,5 astetta. Yhdeksän astetta tai yli on mitattu lisäksi esimerkiksi Mäntsälässä, Hämeenlinnassa, Jämsässä ja Asikkalassa.

  Lapissa asti on ollut tänään paikoin yli seitsemän astetta: Kittilässä 7,9, Ivalossa 7,4 ja Muoniossa 7,2 astetta. Keväiset lämpötilat tulivat Lapissa reilujen hankien keskelle, sillä lunta on esimerkiksi Muonion ja Kittilän seudulla noin 90 senttimetriä.

  Lähipäivinä luvassa jopa +12 astetta

  Lämmön takana on lounaasta virrannut kuiva ja lämmin ilma. Mukana on ollut myös aavistus föhn-tuulta, jonka vaikutus kasvaa lähipäivinä. Sään ennustetaankin lämpenevän entisestään. Kymmenen asteen lukemia tai jopa sen ylittäviä lämpötiloja voidaan mitata keskiviikosta lauantaille asti paikoin maan etelä- ja keskiosassa.

  – Lähipäivinä korkeimmat lukemat voivat olla jo mahdollisesti +12 asteessa. Kymmenen astetta ylittyy todennäköisesti monella paikkakunnalla, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

  Tämän hetken ennusteen mukaan sää viilenee rajusti sunnuntaiksi. Lämpötilat putoavat keväisistä lukemista jopa lähes kymmenellä asteella.

  24.3.2020 kello18.23: Päivitetty Ivalon lämpötila

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 24.3. klo 18.24

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa