Sääuutiset ja blogi> Voimakas taifuuni Nanmadol iskee Japaniin – rankat sateet voivat aiheuttaa…
Uutiset |

Voimakas taifuuni Nanmadol iskee Japaniin – rankat sateet voivat aiheuttaa tulvia ja maanvyöryjä

Voimakas taifuuni Nanmadol eteni kohti Japania syyskuussa 2022.
Taifuuni Nanmadol on iskemässä Japaniin viikonloppuna. Alueella käytetyn taifuuniluokituksen merkintä VST on lyhenne sanoista very strong typhoon.

Voimakas taifuuni Nanmadol etenee Tyynellämerellä kohti Japania. Taifuunin ennustetaan rantautuvan Japanin lounaiseen osaan sunnuntaiaamuna Suomen aikaa ja etenevän koko Japanin pituudelta koilliseen. Sademäärät voivat kohota jopa 100–300 millimetriin.

Voimakas taifuuni Nanmadol kulkee Japanin eteläpuolella kohti Japania.

– Nanmadol on iskemässä Suomen aikaa sunnuntaiaamuna Japanin lounaisimpaan osaan, mutta tarkka rantautumispaikka on vielä epävarma. Nanmadol on ollut perjantaina voimakas, nelosluokan hurrikaania vastaava taifuuni. Sen odotetaan vielä voimistuvan hieman ennen rantautumistaan Japaniin, toteaa Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Katso videolta taifuuni Nanmadolin ennuste! Videolla olevat ajat ovat Suomen aikaa.

– Perjantaina taifuunin kovimmat tuulet ovat olleet 57 m/s, mutta ne ehtivät vielä voimistua noin 65 m/s lukemiin ennen Japanin saavuttamista. Tämän hetken ennusteissa kovimmat tuulet ovat rantautumishetkellä välillä 55 ja 65 m/s, Joonas Koskela ennustaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Myrsky jatkaa näillä näkymin matkaansa lähes suoraan Japanin pituudelta koilliseen.

– Sademäärät nousevat todennäköisesti laajalti yli sadan millimetrin, paikallisesti vettä voi tulla jopa 200–300 millimetriä. Sademäärät riippuvat myrskyn lopullisesta reitistä. Rankat sateet voivat aiheuttaa tulvia ja maanvyöryjä. Lisäksi voimakas tuuli nostaa merenpintaa reilusti rannikkoseuduilla, Joonas Koskela toteaa.

Lue myös: Taifuunit ovat Tyynen valtameren tuhoisia hirmumyrskyjä

Myrsky heikkenee alkuviikolla liikkuessaan Japania pitkin koilliseen. Japanin lisäksi taifuuni tuo runsaita sateita myös Etelä-Korean rannikolle.

Lue seuraavaksi: Uusi kuukausiennuste: Vähitellen käännös kuivempaan suuntaan – ”Lokakuun alussa mielenkiintoinen tilanne”

Karita Kontula-Sokka
toimittaja

Päivitetty 16.9.2022 klo 16.51

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat