Paikanna

  Kuukausiennuste

  Kylmä sää jatkuu

  Suomi kuuluu kuluvalla viikolla matalapaineen alueeseen, mutta sää on siitä huolimatta tavanomaista kylmempi etenkin maan länsiosassa ja monin paikoin Lapissakin. Päivälämpötila pysyy pilvisillä alueilla maan eteläosassa enimmäkseen viiden ja kymmenen pakkasasteen välillä, Lapissa -10...-20 asteessa. Pilvipeitteen rakoillessa selkeillä alueilla voi olla kylmempää.

  Seuraavat kolme viikkoa, tammikuun loppupuolelta helmikuun alkupuolelle, sää pysyy koko maassa edelleen normaalia kylmempänä. Tavanomainen vuorokauden ylin lämpötila on tammi-helmikuun vaihteessa maan eteläosassa vajaa viisi astetta pakkasta, Lapissa kymmenen pakkasasteen vaiheilla. Vuorokauden alin lämpötila on sen sijaan etelässä tavallisesti vajaa -10, Lapissa -15...-20 astetta.

  Muualla Euroopassa lämpötila on kuluvalla viikolla pohjoisessa ja lännessä sekä paikoin kaakossa tavallista kylmempi, idässä lämpimämpi. 21. päivä tammikuuta alkavalla viikolla säätilanne kuitenkin muuttuu ja lähes koko Euroopassa on tavanomaista selvästi kylmempää, ainoastaan Kaakkois-Euroopassa on hieman lämpimämpää. Kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu samankaltaisena helmikuun alkupuolelle asti.

  Kuluvalla viikolla runsaita lumisateita

  Suomessa kuluvan, 14. tammikuuta alkaneen viikon sademäärä on monin paikoin vuodenaikaan nähden tavanomaista suurempi, Lapissa tavanomainen. Maan yli liikkuu torstaina matalapaine ja maan etelä- ja keskiosassa tulee runsaita lumisateita, mutta etelärannikolla osa sateesta voi tulla räntänä tai mahdollisesti jopa vetenä. Ajokeli on lumipyryn vuoksi maan etelä- ja keskiosassa laajalti huono.

  21. päivästä lähtien viikoittainen keskimääräinen sademäärä on Suomessa tavanomainen helmikuun alkupuolelle asti.

  Kuluvalla viikolla sademäärä on vielä muualla Euroopassa vaihteleva ja Alppien erittäin runsaat lumisateet heikkenevät, mutta seuraavat kolme viikkoa ovat Välimeren ympäristössä sekä lounaassa tavallista selvästi sateisempia. Norjan rannikolla sekä paikoin Keski-Euroopassa ja Britteinsaarilla on tavanomaista kuivempaa.

  Päivitetty 15.1. 15.55

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 15.1.
  0,8 °C
   
  Kylmin paikka 15.1.
  -23,6 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +5,8 °C
  11.1.
  Viime viikon kylmin paikka
  Salla-Naruska
  -31,6 °C
  10.1.
  Viime viikon sateisin paikka
  27,6 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +7,2 °C
  4.12.
  Viime kuun kylmin paikka
  -30,2 °C
  23.12.
  Viime kuun sateisin paikka
  75,2 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa