Paikanna

  Kuukausiennuste

  Maaliskuun lopussa tavanomaista lämpimämpää

  Lännenpuoleinen ilmavirtaus tuo Suomeen kuluvalla, 25. maaliskuuta alkaneella viikolla ajankohtaan nähden tavallista lämpimämpää ilmaa. Alkuviikon koleampien päivien jälkeen lämpötila alkaa vähitellen nousta ja keskiviikkona vain maan itäosassa sekä Itä-Lapissa on päivälläkin paikoin heikkoa pakkasta. Perjantaina maan etelä- ja keskiosassa voi olla jo monin paikoin +10 astetta tai ylikin.

  Huhtikuun alkupuolella tavanomaista lämpimämpi sää jatkuu, mutta useimpina öinä on edelleen pakkasta. Suomen ympäristössä vahvistuu mahdollisesti korkeapaine ja sää voi muuttua paikoin aurinkoisemmaksi. Pääsiäistä edeltävällä eli hiljaisella viikolla lämpötila lähestyy jo kuukausiennusteen mukaan tavanomaista, mutta edelleen voi olla paikoin hieman lämpimämpääkin.

  Tavanomainen päivälämpötila on maalis-huhtikuun vaihteessa maan eteläosassa noin +5 astetta ja Etelä- ja Keski-Lapissa nollan vaiheilla, Pohjois-Lapissa on vielä heikkoa pakkasta. Huhtikuun puoliväliin mennessä normaali lämpötila on päivisin lähes koko maassa nollan yläpuolella, etelässä jo lähellä +10 astetta.

  Pohjois-Euroopassa sekä paikoin idässä lämpötila on huhtikuun puoliväliin asti tavanomaista lämpimämpi, mutta muualla Euroopassa sää on vaihtelevampaa ja etelässä ja lännessä on ajoittain tavanomaista kylmempääkin.

  Etelä-Euroopassa huhtikuussa sateista

  Kuluvalla viikolla Länsi-Euroopan korkeapaine pitää Euroopan sään laajalti tavallista kuivempana, mutta korkeapaineen ja Fennoskandian pohjoispuolelta kulkevien matalapaineiden väliin muodostuva länsivirtaus tuo Norjaan runsaita sateita. Suomessa heikkoja lumisateita tulee lähinnä maan itä- ja pohjoisosassa.

  Huhtikuun alkupuolella sademäärä on Suomessa lähellä tavanomaista. Itä- ja Keski-Euroopassa mahdollisesti vahvistuva korkeapaine pitää sään normaalia kuivempana, mutta eteläisessä Euroopassa Välimeren ympäristössä sää on monin paikoin sateinen.

  Lapissa lumipeite kasvaa tavallisesti vielä huhtikuun alussa, mutta vähenee jo kuun puolivaiheilla. Muualla maassa lumipeite on keskimäärin paksuimmillaan maaliskuun puolivaiheilla. Kuluvan viikon tavallista lämpimämpi sää vauhdittaa lumen sulamista etenkin maan etelä- ja keskiosassa, ja lounaassa lumi on jo monin paikoin sulanut.

  Päivitetty 26.3. 10.40

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 25.3.
  +5,8 °C
   
  Kylmin paikka 25.3.
  -13,5 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +11,0 °C
  23.3.
  Viime viikon kylmin paikka
  -24,4 °C
  20.3.
  Viime viikon sateisin paikka
  32,4 mm
   
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  Maarianhamina-Lentoasema
  +9,7 °C
  24.2.
  Viime kuun kylmin paikka
  -39,1 °C
  5.2.
  Viime kuun sateisin paikka
  103,0 mm
   

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa