South Adriatic

Näytä sijainti kartalla

Kuukausiennuste

Lähestyvä kylmyys työntää kevään hamaan tulevaisuuteen

Päivitetty 13.3. 16.20

Tämänkertainen kuukausiennuste ei toivoa keväästä anna: kylmää, kylmää ja vielä enemmän kylmää.

Tällä viikolla vuodenaikaan nähden lämmintä ilmaa löytyy vielä Italia–Kaakkois-Eurooppa–Turkki-alueelta, muualle kylmä on jo levittäytymässä.

Ensi viikolla Euroopan kartta näyttää hyytävältä. Kartan ainoaa lämmintä aluetta pitää etsiä Turkista Kaukasukselle ja sieltä Lähi-itään ulottuvalta alueelta. Kauimmaksi vuodenajan normaaleista lämpötiloista jäädään Puolassa, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa, Suomessakin lämpötila jää 3-5 astetta vuodenajan keskiarvon alapuolelle. Keskimäärin tähän aikaan vuodesta Suomessa ollaan iltapäivisin etelässä pari astetta plussalla, Oulun tienoilla nollan vaiheilla ja Sodankylässäkin vain asteen verran pakkasella.

Pääsiäisviikolla kylmyys jatkuu yhä, tosin kuukausiennusteelle ominaisesti ennusteen jälkipuoliskon viikoilla värit eivät ole enää yhtä räikeitä kuin ennusteen alkupuolen viikoilla. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla palataan jo lähelle vuodenajan keskiarvoa.

Kylmä vie suurimmat sateet pois

Tällä viikolla sää on kuukausiennusteen mukaan sateinen lähes koko Euroopassa. Erityisen runsaita sateet ovat Portugalissa ja Adrianmeren itäpuolella, esim. Kroatiassa ja Montenegrossa. Suomessa sateita on ennustettu tulevan hieman enemmän kuin tähän aikaan vuodesta keskimäärin.

Kylmän ilman mukana sateet vähenevät kuukaudenajan normaalitasolle sekä Suomessa että laajemmin Pohjois- ja Keski-Euroopassa. Etelä-Euroopassa sää on selvästi sateisempaa kuin yleensä tähän aikaan.

Suomen osalta pääsiäisviikko ja huhtikuun ensimmäinen viikko näyttävät hyvin samankaltaisilta kuin edeltäjänsä, sateet pysyvät keskiarvon tasolla. Keski-Euroopassa sää on hieman vuodenajan keskiarvoa sateisempi, mutta värit pysyvät tässäkin ennusteen alkuosaa maltillisempina.

Kuten aiemminkin on nähty, kuukausiennusteen ennustamat täyskylmät jaksot ovat yleensä sisältäneet kuitenkin jonkinlaista vaihtelua; on kiinnostava nähdä, minkälainen tästä kuukaudesta tulee!

Päivitetty 13.3. 16.20Copyright © Foreca Oy