Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Nauti nyt: Vielä jopa +18 astetta ja syysaurinkoa, ensi viikolla karu synkkeneminen – katso yli sadan paikkakunnan ennuste
  Uutiset |

  Nauti nyt: Vielä jopa +18 astetta ja syysaurinkoa, ensi viikolla karu synkkeneminen – katso yli sadan paikkakunnan ennuste

  Syysaurinkoa ja sateita.
  Tällä viikolla luvassa on osassa maata aurinkoa, ensi viikolla sateet yleistyvät. Kuvat: Pentti Laanniemi, Hamina, 2.10.2019 ja Ari Branthin, Ylöjärvi, 30.9.2020

  Sää jatkuu ajankohtaan nähden lämpimänä, syysaurinkoakin nähdään loppuviikolla. Ensi viikko näyttää selvästi tätä viikkoa sateisemmalta.

  Sää on loppuviikolla laajalti 2–5 astetta tavanomaista lokakuun alkua lämpimämpää. Sateet jäävät tällä viikolla melko vähäisiksi, sunnuntaille odotetaan sadealuetta etelästä. Ensi viikoksi on näkyvissä muutos säätyyppiin.

  Aurinko näyttäytyy osassa maata lähipäivinä

  Torstaina aamu valkenee etelässä paikoin pilvisenä. Päivä on laajalti poutainen. Pilvisyys vaihtelee päivän mittaan, aurinkokin näyttäytyy.

  Maan keskivaiheilla on vaihtelevaa pilvisyyttä ja yksittäisten sadekuurojen mahdollisuus, iltaa kohti sää muuttuu selkeämmäksi monin paikoin. Pohjoisessa tulee joitakin sadekuuroja. Lapissa on enimmäkseen pilvistä, pilvipeite rakoilee päivällä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä paikka paikoin pohjoisimmassa osassa Lappia.

  Torstain päivälämpötilat ovat etelässä laajalti 14–17 astetta, maan keskivaiheilla 13–16 astetta ja Lapissa kymmenen asteen vaiheilla.

  Ennuste torstai-iltapäivälle 1.10.2020.
  Ennuste torstai-iltapäivälle 1.10.2020. Kuva: Foreca

  Perjantai on Lapissa laajalti pilvinen, jokunen sadekuuro on liikkeellä. Etelämpänä on poutaista. Sää vaihtelee päivällä pääosin selkeästä ja aurinkoisesta puolipilviseen. Aamulla ja aamupäivällä maan keskivaiheilla pilvisyys voi olla vielä runsasta.

  Perjantain päivälämpötilat ovat samantapaisia kuin torstaina.

  – Etelässä ollaan laajalti 14–17 asteessa, mutta aurinkoisessa säässä päivä saattaa lämmetä 18 asteen tuntumaankin, todennäköisimmin lounaan suunnalla, toteaa Forecan meteorologi Jenna Salminen.

  Pohjoisosassa Lappia lämpötila on päivällä 6–10 astetta.

  Ennuste perjantai-iltapäivälle 2.10.2020.
  Ennuste perjantai-iltapäivälle 2.10.2020. Kuva: Foreca

  Sunnuntaiksi sateita, tuuli voimistuu

  Lauantai on maan etelä- ja keskiosassa poutainen, pilvisyys vaihtelee. Pohjoisessa aamupäivä on laajalti pilvinen, iltapäivää kohti pilvipeite paikoin rakoilee. Lapissa voi tihkuttaa vettä. Kaakkoistuuli voimistuu jonkin verran.

  Lauantain päivälämpötilat ovat etelässä 14–17 astetta, maan keskivaiheilla 12–16 astetta, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa laajalti pari astetta kymmenen asteen molemmin puolin sekä Lapissa 6–11 astetta.

  Ennuste lauantai-iltapäivälle 3.10.2020.
  Ennuste lauantai-iltapäivälle 3.10.2020. Kuva: Foreca

  Sunnuntaiksi etelästä saapuu sadealue, joka yltää ensin eteläiseen Suomeen ja todennäköisesti iltaan mennessä maan keskivaiheille. Tämän hetken ennusteissa sateet ovat painottumassa maan länsiosan ylle. Kaakkoistuuli voimistuu.

  – Rannikolla etenkin etelässä sekä lounaissaaristossa tuuli voi olla paikoin navakkaakin. Kovien puuskien riski kohoaa etelässä ja lounaassa. Tämän hetken ennusteen mukaan lounaan merialueilla on pieni mahdollisuus, että yksittäiset puuskat saattaisivat käväistä lähempänä myrskylukemia, mutta ennuste elää edelleen, sanoo Jenna Salminen.

  Ennuste sunnuntai-iltapäivälle 4.10.2020.
  Ennuste sunnuntai-iltapäivälle 4.10.2020. Kuva: Foreca

  Päivälämpötila on sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa laajalti 12–16 astetta, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 8–13 astetta ja Lapissa 6–11 astetta.

  Katso yli sadan paikkakunnan seitsemän päivän ennuste! Ensi viikon ennustetta taulukon alla.

  Ensi viikolla sateet valtaavat alaa

  Tällä hetkellä näyttää, että sää muuttuu ensi viikolla selvästi tätä viikkoa sateisemmaksi. Useita sadealueita on kulkemassa Suomen yli.

  – Maan länsipuolelle keskittyvä matalapainetoiminta saa ilman virtaamaan Suomen ylle kuitenkin enimmäkseen etelän suunnalta, mikä pitää pohjoisen kylmempää ilmaa toistaiseksi hieman etäämmällä. Lämpötila voisi ensi viikonkin puolella käydä 15 asteen kieppeillä tai hieman sen yläpuolellakin, etenkin etelässä ja lännessä, toteaa Jenna Salminen.

  Idässä päivälämpötilat näyttävät olevan ensi viikon alussa 10–15 asteessa, pohjoisessa enimmäkseen kymmenen asteen vaiheilla ja Lapin pohjoisosassa alle kymmenen astetta.

  Lue myös: Uusi kuukausiennuste: Tällainen on lokakuu – ensi viikolla käänne maan etelä- ja keskiosassa

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 30.9.2020 klo 16.08

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Viimeksi katsomasi paikat