Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Salossa 28,8 astetta: Vuoden toistaiseksi lämpimin päivä toi varsinkin…
Uutiset |

Salossa 28,8 astetta: Vuoden toistaiseksi lämpimin päivä toi varsinkin etelään ukkoskuuroja

Helteinen ja kostea kevätpäivä.
Kaikista korkeimmat lämpötilat mitattiin lauantaina maan lounaisosassa. Kuva: Keijo Väänänen, Uusikaupunki, 25.5.2024

Lauantaina lämpimintä oli maan eteläosassa, jossa lämpötila kohosi paikoin yli 28 asteeseen. Tämä oli kuluvan toukokuun kymmenes hellepäivä ja myös kuukauden tähän mennessä vilkkain ukkospäivä.

Tänään lauantaina vuoden toistaiseksi ylin lämpötila meni iltapäivällä uusiksi, kun 28 astetta ylittyi usealla havaintoasemalla maan eteläosassa. Lämpimintä oli Salossa, jossa oli jopa 28,8 astetta.

Ylimmät lämpötilat 25.5.2024
HavaintoasemaLämpötila    
Salo Kärkkä28,8 °C
Kemiönsaari Kemiö  28,7 °C
Turku lentoasema28,6 °C
Kouvola Anjala28,6 °C
Kouvola Utti Lentoportintie   28,6 °C

Pohjoista kohti sää viileni selvästi, ja esimerkiksi Vaasan lentokentällä korkein lämpötila ylti vain 19,6 asteeseen. Keski- ja Pohjois-Lapissa oli paikoin alle 10 astetta.

Sunnuntaina lämpötila on maan eteläosassa samaa luokkaa kuin lauantaina, mutta maan keski- ja pohjoisosassa lämpenee. Lämpötila kohoaa Lapissa asti monin paikoin yli 20 asteeseen.

Paahteinen ja epävakainen sää jatkuu edelleen

Suomeen levisi toukokuun puolivälistä alkaen lämmintä ilmamassaa, joka on mahdollistanut lämpötilan hitaan nousun. Lämmin sää jatkuu vielä ainakin toukokuun loppuun. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Helteisen iltapäivän ukkoskuurot ajoivat golfaajia pois kentältä. 
Helteisen iltapäivän ukkoskuurot ajoivat golfaajia pois kentältä. Lue Sääpediasta, miten ukkoselta voi suojautua! Kuva: Tero Tschokkinen, Helsinki, 25.5.2024

Sadekuurot tuovat hetkeksi helpostusta kuivuuteen ja kuumuuteen, mutta niiden vaikutus jää melko paikalliseksi. Esimerkiksi lauantaina iltapäivän aikana sadekuuroja alkoi muodostua maan eteläosassa sekä joitakin yksittäisiä myös maan keskiosassa. Pelkästään Uudenmaan alueella sadekertymä vaihteli havaintoasemilla kello 18 mennessä nollasta Lohjan 28,3 millimetriin.

Sateen yhteydessä oli lauantaina myös ukkosta, ja lauantaista tuli toukokuun toistaiseksi vilkkain ukkospäivä. Maasalamoita oli jo klo 18 mennessä kertynyt yli 1500.

Sunnuntaina sadekuuroja ukkosineen tulee paikoin maan etelä- ja lounaisosassa, ja jälleen osa kuurosateista voi olla kesäisen räväköitä. Yleisimmin sataa Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen alueella.

Lue seuraavaksi: Kuukausiennuste julki: Lämpöaalto pamahtaa Suomeen – tältä näyttää juhannusviikko nyt!

Anna Latvala
meteorologi

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat