Paikanna
  Sääuutiset ja blogi > Talvilomalainen: Varaudu huonoon ajokeliin meno- ja paluuliikenteessä – eteläänkin lumisateita
  Uutiset |

  Talvilomalainen: Varaudu huonoon ajokeliin meno- ja paluuliikenteessä – eteläänkin lumisateita

  Lumisateita Tuusulanväylällä.
  Talvilomalle lähtevien ja lomilta palaavien kannattaa varautua lumisateisiin viikonlopun aikana. Kuva: Karita Kontula-Sokka

  Lumisade huonontaa ajokeliä viikonloppuna. Lauantaina heikkoja lumisateita kulkee lännestä kohti itää maan keski- ja pohjoisosassa. Sunnuntaina lumisateita tulee tämän hetken ennusteen mukaan maan etelä- ja keskiosassa. Etelässä osa sateista voi kuitenkin olla vettä.

  Lähiyöt ovat kylmiä. Perjantain vastaisena yönä pohjoisessa on pakkasta paikoin 20–25 astetta. Maan keskiosassa ollaan kymmenen pakkasasteen molemmin puolin ja etelässä 5–10 pakkasasteessa, etelärannikolla hieman pienemmissä pakkaslukemissa.

  Perjantai on vielä poutainen ja monin paikoin aurinkoinenkin päivä, etelässä ja idässä pilvisyys vaihtelee. Etelä- ja lounaisrannikolla käydään päivällä nollan vaiheilla, muualla maassa on päivälläkin pakkasta.

  Viikonlopun sateet enimmäkseen lunta

  Tämän hetken ennusteen mukaan viikonlopuksi olisi tulossa lumisateita, joiden reitissä on kuitenkin vielä epävarmuutta. Lauantaina lunta tulee näillä näkymin paikallisesti alkuun lännessä. Sateet siirtyvät päivän mittaan idemmäksi ja pohjoisemmaksi. Etelä-Suomen mahdolliset heikot lumisateet painottuvat lauantaina lounaaseen.

  – Tämän hetken ennusteessa sunnuntaiksi maan etelä- ja keskiosaan on tulossa heikko matalapaine, jonka sateet olisivat enimmäkseen lunta. Enimmillään lunta voi tulla viitisen senttiä maan keskiosassa sekä etelän sisämaassa. Tämän sadealueen mukana tulee kuitenkin myös lauhaa ilmaa, joten ainakin etelärannikolla osa sateista voi olla vettä. Epävarmaa on vielä, kuinka pitkälle sisämaahan lauha ilma ulottuu, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

  Lauantain vastainen yö on yhä kylmä, vaikkakin pakkasta on pilvisyyden takia jo hieman vähemmän kuin perjantain vastaisena yönä.

  Lauantaina päivällä etelässä ja lännen pilvisillä alueilla ollaan nollassa tai vähän plussalla, idässä on heikkoa pakkasta. Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on vajaat kymmenen pakkasastetta, Lapissa 10–15 pakkasastetta.

  Sunnuntain vastaisena yönä lämpötilat ovat etelän nollasta tai pikkupakkasesta pohjoisen -15…-20 asteeseen. Sunnuntaina päivällä etelässä ollaan nollassa tai hieman plussan puolella, maan keskiosassa on laajalti pikkupakkasta ja pohjoisessa 5–10 pakkasastetta, Pohjois-Lapin selkeillä alueilla voi olla kylmempää.


  Miltä näyttää ensi viikko? Lue lisää:
  Lauhtuvaa vai sittenkin kylmää ensi viikolla? ”Jos kylmä jatkuu, kolkutellaan termistä talvea etelässä”

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 27.2. klo 18.41

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa