Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Helmareiden EM-karsintapeliin kylmä sääennuste – tuuli purevoittaa pakkasta reilusti
  Uutiset |

  Helmareiden EM-karsintapeliin kylmä sääennuste – tuuli purevoittaa pakkasta reilusti

  Helmareiden Portugali-ottelu pelataan pakkassäässä, jota tuuli vielä purevoittaa.
  Helmareiden Portugali-ottelu pelataan pakkassäässä, jota tuuli vielä purevoittaa.

  Suomen naisten jalkapallomaajoukkue taistelee perjantaina Portugalia vastaan EM-kisapaikasta Helsingissä.

  Peli on määrä pelata perjantaina illalla kello 18.15 alkaen Helsingin Töölössä Bolt Arenalla. Sääennuste illaksi näyttää melko kylmältä, vaikkakin pakkanen on lauhtumassa torstaisista lukemista. Torstaina aamulla Helsingissä on mitattu yli 20 pakkasasteen lukemia.

  – Sää pilvistyy perjantaiksi Helsingissä ja samalla lauhtuu. Pakkanen on pääosin 10 asteen vaiheilla, puolin ja toisin. Perjantaina aamulla on vielä poutaisempaa, mutta sää on koko maassa epävakaistumassa. Sadetta saattaa yltää myös Helsingin suunnalle jo perjantain aikana, joten poutaisesta yleiskuvasta huolimatta kevyen lumisateen mahdollisuus on olemassa iltapäivällä ja iltaa kohti. Enimmät sateet ovat perjantaina kuitenkin painottumassa sisämaahan, toteaa Forecan meteorologi Jenna Salminen.

  Tuuli purevoittaa pakkasta.

  – Tuuli on heikkoa tai kohtalaista. Se saa −10 asteen vaiheilla olevan lämpötilan tuntumaan enemmänkin rapsakalta −15 asteen lämpötilalta, Jenna Salminen sanoo.

  Ottelun olosuhteet tarkistetaan vielä ottelupäivänä. Suomen Palloliiton mukaan peli pelataan näillä näkymin ulkona alkuperäisen suunnitelman mukaan. Pakkasraja on −15 astetta, säännöissä ei mainita mitään tuulen vaikutuksesta. Päätöksen pelistä tekee Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n delegaatti yhdessä erotuomarin kanssa pelipäivän aamuna. Mikäli peliä ei pystyttäisi pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan, varasuunnitelmaa pohditaan yhdessä UEFA:n kanssa. Palloliiton mukaan päätöstä voidaan periaatteessa muuttaa vielä ennen peliäkin, jos tilanne on muuttunut päivän aikana merkittävästi.

  Tuuli vaikuttaa merkittävästi pakkasen purevuuteen. Jos pakkasta on 10 astetta ja tuulen nopeus 12 m/s, iholla tuntuu kuin pakkasta olisikin tuplaten enemmän eli 20 astetta.
  Tuuli vaikuttaa merkittävästi pakkasen purevuuteen.

  Peli pelataan koronapandemian takia ilman yleisöä.

  Voitto Portugalista varmistaisi Suomen paikan vuoteen 2022 siirrettyihin Englannin EM-kisoihin. Ensi viikolla 23. helmikuuta Suomi kohtaa viimeisessä EM-karsintaottelussaan Kyproksen Larnakassa.

  Lue seuraavaksi: Talvilomien kuukausiennuste: “Suomi on tulevat viikot kahden tulen välissä” – näkyykö jo kevättä?

  18.2.2021 kello 15.50: Täydennetty juttua Suomen Palloliiton antamilla tiedoilla säännöistä ottelun olosuhteisiin liittyen.

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 18.2. klo 15.56

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa