Sääuutiset ja blogi> Viikon varrella paikoin lumi- ja räntäsateita, hallaa ja yöpakkasta…
Uutiset |

Viikon varrella paikoin lumi- ja räntäsateita, hallaa ja yöpakkasta – sunnuntaina jopa 20–25 astetta

Kesäkuista räntäsadetta ja vihreyttä.
Lapissa osa sateista on viikon mittaan räntää ja lunta. Viikonlopuksi sää lämpenee. Kuvat: Fintraffic, Kilpisjärvi, 5.6.2023 ja Matti Hietala, Vaasa, 4.6.2023

Kesäkuu alkoi koleana, mutta sää on vähitellen lämpenemässä tämän viikon loppupuolella. Keski- ja Pohjois-Lapissa osa sateista voi kuitenkin vielä olla viikon aikana jopa lunta tai räntää, lisäksi halla on mahdollista paikoin maan eteläosassa saakka. Sunnuntaina lämpötilat voivat kuitenkin kohota osassa maata jo 20–25 asteeseen.

Sää on ennusteen mukaan lämpenemässä tämän viikon aikana.

– Kolea sää on antamassa Suomessa periksi. Viikon kuluessa sää lämpenee hiljalleen. Öisin voi kuitenkin olla vielä hallaa tai paikallisesti jopa yöpakkasta, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Tiistain vastaisena yönä pakkasta oli paikoin maan keskiosassa asti.

Sadekuuroja liikkeellä paikoin keskiviikkona – Keski- ja Pohjois-Lapissa osa sateista saattaa olla lunta tai räntää

Keskiviikon vastaisena yönä enimmät sateet osuvat kaakosta Länsi-Lappiin ulottuvalle alueelle. Yölämpötila on etelässä ja idässä enimmäkseen 3–8 astetta, lännessä ja pohjoisessa enimmäkseen 0–6 astetta.

Keskiviikkona pilvisyys on suuressa osassa maata vaihtelevaa, Lapissa runsasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

– Sadekuuroja tulee maan itä- ja pohjoisosassa, eniten Lapissa. Keski- ja Pohjois-Lapissa voi varsinkin aamulla tulla yksittäisiä lumi- tai räntäkuuroja, Anna Latvala sanoo.

Katso Forecan sivuilta sadetutka ja sade-ennuste!

Päivälämpötila on keskiviikkona etelässä 15–20 astetta, maan keskiosassa 12–18 astetta, pohjoisessa enimmäkseen 8–14 astetta ja Pohjois-Lapissa 4–9 astetta.

Katso videolta lähipäivien ennuste!

Torstain vastaisena yönä maan pohjois- ja länsiosaan leviää lännestä lisää kuuroittaisia sateita.

Torstai näillä näkymin viikon sateisin päivä – perjantaina sateita tulee enää paikallisesti

Torstaina sateita tulee laajalti, mutta myös aurinkoa nähdään. Tuuli kääntyy puhaltamaan luoteesta ja voimistuu kohtalaiseksi.

– Torstai on näillä näkymin viikon sateisin päivä. Sateet liikkuvat vähitellen itään. Suuri osa sateesta tulee kuuroina, joten aurinkoa nähdään monin paikoin päivän kuluessa. Sää poutaantuu ensimmäisenä läntisimmässä Suomessa ja Länsi-Lapissa. Keski- ja Pohjois-Lapissa on pieni lumi- tai räntäkuurojenkin mahdollisuus, Anna Latvala kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Päivälämpötila on torstaina etelässä 12–18 astetta, viileintä on sateessa. Maan keskiosassa on 10–16 astetta ja pohjoisessa enimmäkseen 6–12 astetta.

Perjantain vastaisena yönä sää selkenee laajalti. Etelässä on yöllä enimmäkseen 4–8 astetta ja maan keski- ja pohjoisosassa 0–6 astetta.

Perjantaina sadekuurot jäävät ennusteen mukaan hyvin paikallisiksi ja painottuvat maan itäpuoliskolle.

– Lapissa voi edelleen tulla yksittäisiä lumi- tai räntäkuuroja vesisateen lisäksi. Aurinkoisinta iltapäivällä on etelässä ja lännessä. Kohtalainen luoteistuuli heikkenee vähitellen. Päivälämpötila nousee vähän torstaisesta.

Sääennuste iltapäiville 9.–11. kesäkuuta 2023.
Sääennuste iltapäiville 9.–11. kesäkuuta 2023. Kuva: Foreca

Lauantain vastaisen yön lämpötilat ovat samankaltaisia kuin perjantain vastaisena yönä.

Viikonloppuna enimmäkseen poutaa – sunnuntaina jopa 20–25 astetta

Viikonloppu näyttää tämän hetken ennusteen mukaan jo alkuviikkoa kesäisemmältä.

– Lauantai on enimmäkseen poutainen ja monin paikoin aurinkoinen. Lämpötila kohoaa päivällä etelässä jo 20 asteen vaiheille, muuten on 15–20 astetta ja Itä- sekä Pohjois-Lapissa 10–15 astetta. Sunnuntaina tuuli kääntyy puhaltamaan lounaasta ja Suomeen virtaa yhä lämpimämpää ilmaa. Sää on enimmäkseen poutainen ja monin paikoin myös aurinkoinen. Lämpötila on sunnuntaina enimmäkseen 17–25 astetta, Käsivarren Lapissa on näillä näkymin vähän viileämpää, Anna Latvala ennustaa.

Lue seuravaaksi: Tuore kuukausiennuste: Edessä muutos säähän – yksi asetelma voi jämähtää Suomeen ja vaikuttaa juhannusviikollakin

Karita Kontula-Sokka
toimittaja

Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

Päivitetty 6.6.2023 klo 20.22

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat