Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Tämän kesän korkein lämpötilalukema meni jälleen uusiksi: Lähes +31 astetta – superhelle jatkuu
  Uutiset |

  Tämän kesän korkein lämpötilalukema meni jälleen uusiksi: Lähes +31 astetta – superhelle jatkuu

  Tyyni kesäaamu Hillosensalmella Valkealassa Kouvolassa.
  Loppuviikolle on luvassa lisää laajalti aurinkoisia ja kuumia päiviä. Arkistokuva: Maarit Siitonen, Kouvola

  Tänään keskiviikkona on mitattu tämän kesän toistaiseksi korkein lämpötila. Helle kovenee torstaina ja perjantaina, jolloin voidaan paikoin ylittää jopa 33 astetta.

  Keskiviikon kuumin lukema kello 17.30 mennessä on Kankaanpään Niinisalossa mitattu 30,8 astetta. Tämä on koko meneillään olevan kesän tähän mennessä korkein lämpötila. Lämpötilat voivat yhä nousta illan aikana. 30 astetta on saavutettu myös esimerkiksi Kouvolassa, Lahdessa, Mikkelissä, Hyvinkäällä, Mäntsälässä, Heinolassa, Hattulassa ja Varkaudessa.

  "Torstai on ennusteiden mukaan lähipäivistä kuumin, jopa kesäkuun mittaushistorian lämpöennätys 33,8 astetta saattaa rikkoutua."

  Tämän vuoden ensimmäinen 30 asteen ylitys tehtiin eilen tiistaina, kun Luhangalla oli 30,7 astetta.

  Superhelle jatkuu vielä lähipäivien ajan.

  – Korkeapaineilmamassa Suomen yllä lämpenee. Lämpötilat nousevat lähipäivienkin aikana paikoitellen 30 asteen yläpuolelle. Torstai on ennusteiden mukaan lähipäivistä kuumin, jopa kesäkuun mittaushistorian lämpöennätys 33,8 astetta saattaa rikkoutua. Lämmintä ilmamassaa on laajalla alueella maan etelä- ja keskiosassa, joten tarkkaa lämpimimmän sään aluetta tai paikkaa on mahdotonta ennustaa. Rannikoilla meri pitää kuitenkin ilman hieman sisämaata viileämpänä, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

  Suomen kesäkuun lämpöennätys 33,8 astetta on mitattu Ähtärissä 24. kesäkuuta 1935.

  Lue seuraavaksi: Kuukausiennuste julki: “Tämä voi olla kesän lämpimin viikko” – hirmuhelle paahtaa hetken, mutta käänne jo näkyvissä

  Karita Kontula-Sokka

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa