Sääuutiset ja blogi> Lisää lunta tulossa viikon puolivälin ympäristössä – loppuviikolla…
Uutiset |

Lisää lunta tulossa viikon puolivälin ympäristössä – loppuviikolla kylmenevää

Lumisateita Uudessakaupungissa marraskuisena aamuna.
Tällä viikolla on tulossa lisää lumisateita. Kuva: Keijo Väänänen, Uusikaupunki, 27.11.2022

Lumisateet huonontavat jälleen ajokeliä eri puolilla maata etenkin viikon puolivälin ympäristössä. Tiistaina lumisateita tulee paikoin, mutta laajemmat lumisateet alkavat etelässä tiistai-iltana. Keskiviikkona lumisateita tulee maan etelä- ja keskiosassa ja paikoin pohjoisessakin. Torstaina enimmät lumisateet osuvat tämän hetken ennusteen mukaan pohjoiseen. Sää kylmenee loppuviikolla.

Marraskuun loppupuolisko on tuonut Suomeen talvista säätä. Tämän viikon alussa ollaan paikoin plusasteiden puolella, mutta viikon edetessä sää kylmenee.

– Tiistaina sää on pilvistä, lumisateet jäävät alkuun vähiin ja lämpötila on paljolti 0–6 pakkasasteessa. Paikoin rannikoilla sekä Utsjoen ja Inarin tienoilla lämpötila on vähän suojan puolella. Lämpimintä on Ahvenanmaalla, jossa käväistään paikallisesti 4 plusasteen vaiheilla. Tiistaina illalla maan eteläosaan leviää jo lumisadetta, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

Lapin pohjoisosassa lounaanpuoleinen tuuli on tiistaina kohtalaista ja puuskaista.

Lisää lunta niin etelään, maan keskiosaan kuin pohjoiseenkin

Keskiviikoksi ja torstaiksi on tulossa lumisateita.

– Keskiviikon vastaisen yön aikana lumisateita leviää monin paikoin maan etelä- ja keskiosaan, aivan idässä on kuitenkin vielä poutaa. Lumisadealue jatkaa matkaansa luoteeseen, mutta heikkenee jo Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Lapin korkeudella. Tämänhetkisen ennusteen mukaan perässä on tulossa toinen annos lumisateita, joka painottuu maan itäosaan. Nämäkin sateet liikkuvat kohti pohjoista, Anna Latvala kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Tuuli alkaa heiketä keskiviikkona.

Katso videolta ennuste torstaille asti!

Keskiviikkopäivä on jo suurimmassa osassa maata hieman alkuviikkoa viileämpi.

Torstain vastaisena yönä pakkasta on 0–10 astetta. Etelä- ja Länsi-Suomen rannikoilla ollaan nollan tienoilla, kylmintä on paikoin itärajalla ja Pohjois-Lapissa.

Torstaina enimmät lumisateet tulevat aamulla Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa, mutta sateet heikkenevät päivällä.

– Kahden vuorokauden lumikertymä viikon keskivaiheen sateista on näillä näkymin 1–8 senttimetriä, Pohjois-Lapissa ei sada välttämättä ollenkaan. Eniten sateita tulee paikoin maan etelä- ja keskiosassa, mutta runsaimpien lumisateiden paikka ja ajoitus voivat vielä muuttua, Anna Latvala toteaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Päivälämpötila on torstaina etelässä ja lännessä 0–5 pakkasastetta ja idässä ja pohjoisessa 4–10 pakkasastetta. Lounaan saaristossa on vielä suojasäätä.

Loppuviikolla sää kylmenee

Korkeapaine voi loppuviikolla vahvistua entisestään Suomessa. Lumisateita on kuitenkin paikoin liikkeellä edelleen.

– Loppuviikolla lämpötila laskee alkuviikkoon verrattuna, mutta näillä näkymin ei yhtä kylmäksi kuin viime viikolla. Enimmäkseen lämpötila pysyttelee perjantaina ja lauantaina päivisin lounaisrannikon pikkupakkasen ja Itä- sekä Pohjois-Suomen paikoin 10 pakkasasteen välillä. Etelässäkin lämpötila voi kuitenkin käväistä paikoin lähellä 10 pakkasasteen lukemia, varsinkin jos pilvipeitteessä on aukkoja. Päivän ja yön välinen lämpötilan vaihtelu on melko pientä. Perjantain vastaisesta yöstä alkaen pakkasta voi olla paikoin idässä ja pohjoisessa yli 10 astetta, sekä yöllä että päivällä, Anna Latvala sanoo.

Lue seuraavaksi: Joulu lähestyy: Kuukausiennuste otti uuden suunnan – tältä näyttää joulukuu nyt

Karita Kontula-Sokka
toimittaja

Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

Päivitetty 29.11.2022 klo 18.01

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat