Sääuutiset ja blogi> Loppuviikolla osa sateista paikoin räntää: ”Öisin ja aamuisin kannattaa…
Uutiset |

Loppuviikolla osa sateista paikoin räntää: ”Öisin ja aamuisin kannattaa varautua yllättäviinkin kuuratilanteisiin” – mitä säässä tapahtuu ensi viikolla?

Syyskuun ruskaa Vaalassa.
Ruska hehkuu nyt upeana luonnossa ja tuo väriä pilviseenkin päivään. Kuva: Pekka Hatunen, Vaala

Sää jatkuu loppuviikolla vaihtelevana: ajoittain nähdään aurinkoa, ajoittain tulee sateita. Pohjoisessa, etenkin Lapissa osa sateista on räntää. Päivälämpötilat ovat maan eteläosassa 10 asteen molemmin puolin, maan keskiosassa enimmäkseen 5–12 asteessa ja Lapissa 1–8 asteessa. Öisin ja aamuisin teiden pinnoilla voi olla paikallisesti kuuraa etenkin selkeän taivaan alueilla. Ensi viikolla melko viileä ja vaihteleva syyssää jatkuu.

Suomen yllä on nyt heikkenevä matalapaineen keskus, joka liikkuu vähitellen kohti pohjoista. Matalapaineen yhteydessä sää on pilvistä ja osin sateista.

– Loppuviikolla sää on ajankohtaan nähden melko viileää. Pilvisyys vaihtelee ja sateita tulee paikoin, etenkin Lapissa osa sateesta on paikoin räntää. Kuuraa voi olla niin tällä kuin ensi viikollakin paikallisesti erityisesti selkeän tai melko selkeän taivaan alueilla. Öisin ja aamuisin kannattaa varautua yllättäviinkin kuuratilanteisiin, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Osa sateista räntää pohjoisessa

Torstaina matalapaineen keskuksen pilvet ja hajanaiset sateet ovat olleet maan etelä- ja keskiosassa, iltaa ja yötä kohden sateita tulee myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuun suunnalla. Perjantain vastaisena yönä ja perjantaina aamulla osa sateesta voi olla paikoin räntää pohjoisessa. Yöpakkasia on etenkin Keski- ja Pohjois-Lapissa perjantain ja lauantain vastaisina öinä.

Perjantaina matalapaineen keskus liikkuu pohjoisemmaksi.

– Maan eteläosassa pilvipeite rakoilee, päivän edetessä myös maan keskiosassa nähdään aurinkoa. Toisaalta Lapissa sää muuttuu pilvisemmäksi. Hajanaisia sateita ja sadekuuroja tulee pitkin Suomea. Lapissa sateet tulevat osin räntänä, Joanna Rinne kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Perjantaina illalla sää poutaantuu ja selkenee etelässä, muualla maassa sadekuurot vähenevät.

Katso videolta loppuviikon ennuste!

Viikonloppuna sateita ja aurinkoa – miltä näyttää ensi viikon tilanne?

Lauantaiksi matalapaine liikkuu jälleen hieman pohjoisemmaksi.

– Maan eteläosassa on laajalti aurinkoista ja poutaista. Maan keskiosassa pilvisyys vaihtelee, sadekuuroja tulee paikoin lähinnä lännessä. Pohjoisessa on pilvisempää, vaikka sielläkin pilvisyydessä on paikoin rakoilua. Myös vähäisiä sateita tulee paikoin. Lapissa osa sateista voi olla myös viikonloppuna räntää, Joanna Rinne ennustaa.

Sunnuntaina etelässä sekä Lapissa pilvisyys on runsaampaa, sateita tulee paikoin. Maan keskiosassa on aurinkoista ja poutaista.

– Etelässä päivälämpötilat ovat perjantaina vajaassa 10 asteessa, viikonlopuksi ne nousevat noin 10–12 asteeseen. Maan keskiosassa ollaan pääosin 5–9 asteessa, sunnuntain auringossa 10–12 asteessa. Lapissa on perjantaina ja lauantaina 1–6 astetta, sunnuntaina 3–8 astetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikon alussa säässä ei tapahdu suuria muutoksia.

– Sää on melko pilvistä, osin pilvisyydeltään vaihtelevaa. Hajanaisia sateita tulee siellä täällä. Viikon puolivälissä Suomeen saattaa levitä laaja matalapaine sateineen ja tuulineen, mutta sen ennuste on vielä hyvin epävarma. Ensi viikolla heikkotuulisina öinä pilvipeitteen rakoillessa lämpötila voi paikallisesti painua pakkaselle missä päin Suomea tahansa, Joanna Rinne toteaa.

Lue seuraavaksi: Tältä näyttää loka–joulukuun pitkä ennuste! Katso myös ensisilmäys pidemmälle talveen

Karita Kontula-Sokka
toimittaja

Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

Päivitetty 29.9.2022 klo 19.58

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat