Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Päivän korkein lämpötila keskiviikkona lähes +10 astetta – talvi palaa pian ryminällä
  Uutiset |

  Päivän korkein lämpötila keskiviikkona lähes +10 astetta – talvi palaa pian ryminällä

  Kuun lopun lauha sää sulatti jo paikoin lumia helmikuussa 2021.
  Viime päivien lauha sää on sulattanut paikoin lumia. Kuva: Karita Kontula-Sokka, Tuusula, 28.2.2021

  Keskiviikon korkein lämpötila on mitattu Jomalassa Ahvenanmaalla, 9,9 astetta. Samalla Jomalan Jomalabyn havaintoasemalla päästiin myös maanantaina 1. maaliskuuta tismalleen samaan 9,9 asteen lukemaan. Tämä on vuoden korkein lämpötila tähän mennessä. Nyt sää on kylmenemässä.

  Viime viikolla ja tämän viikon alkupuolella ilmassa on ollut jo paikoin kevään tuntua. Ahvenanmaalla on hätyytelty kymmentä plusastetta useampana päivänä. Jo 25. helmikuuta sekä Maarianhaminan lentoasemalla että Jomalan Jomalabyssä oli 9,8 astetta. Helmikuun 28. päivä Jomalassa oli 9,7 astetta, Turussa ja Raaseporissakin 9,4 astetta.

  – Norjan vuoriston yli kulkenut ilma on kuivunut matkallaan kohti Suomea. Ilma on lämmennyt aurinkoisessa säässä ja osin jonkin verran föhn-tuulen avustamana. Ruotsin puolelta voimistunut länsituuli on kantanut lämpöä Ahvenanmaallekin asti, toteaa Forecan meteorologi Jenna Salminen.

  Varaudu jälleen pakkasiin ja lumisateisiin

  Keskiviikon jälkeen sää on kylmenemässä rajusti. Loppuviikolla mittaillaan öisin laajalti 10–20 asteen pakkasia. Päivisinkin ollaan laajalti pakkasella, lännessä ja etelässä käväistään kuitenkin loppuviikolla plussan puolella. Viikonlopun ennusteissa on lumipyry sekä myrskypuuskia.

  – Selvää uutta 10 plusasteen hätyyttelyn tilannetta Suomessa ei toistaiseksi vielä ole ennakoitavissa, sanoo Jenna Salminen.

  Katso videolta loppuviikon lumipyryn ennuste!

   

  Viimeksi 10 plusasteen ylittäviä lukemia on mitattu Suomessa 19. marraskuuta 2020. Silloin päivän korkein lämpötila oli Salon 11,8 astetta.

  Lue seuraavaksi: Melkoinen lumipyryennuste viikonlopuksi: Myrskypuuskia ja näille alueille jopa 10–20 senttimetriä lunta

  Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 3.3. klo 18.58

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa