Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Matalapaine pyörii Suomen yllä – sadekuuroja päivittäin
Uutiset |

Matalapaine pyörii Suomen yllä – sadekuuroja päivittäin

Kuuropilviä kevätpäivänä.
Sää on lähiaikoina vaihtelevaa. Arkistokuva: Anna Latvala, 19.5.2020

Sää on viikon ajan epävakaista, sadekuuroja ja ukkosia tulee päivittäin koko maassa. Lämpötilat jäävät melko viileisiin lukemiin, paikoin jopa 15 asteen alapuolelle.

Suomen länsipuolella on matalapaine, johon liittyvä säärintama sateineen pyyhkäisi sunnuntaina maan etelä- ja keskiosan yli koilliseen. Sunnuntain kuluessa vettä on kertynyt maan etelä- ja länsiosassa monin paikoin 10–20 millimetriä. Eniten on satanut Paraisten Utössä, missä vettä satoi 23,8 millimetriä vuorokauden aikana. 

Viikko alkaa epävakaisena, sateet ovat mahdollisia koko maassa

Maanantaina säärintama sateineen on Lapissa ja liikkuu edelleen hitaasti pohjoiseen. Muualla maassa tulee melko yleisesti sadekuuroja. Eniten sataa maan keskiosassa, missä myös ukkonen voi jyrähdellä. Etelässä sää muuttuu päivällä aurinkoisemmaksi ja poutaisemmaksi. Päivälämpötila on 13...18 astetta, Lapissa ja sateisilla alueilla hieman alempi.

Tiistaina matalapaine liikkuu Suomen yli itään. Sadekuuroja tulee yleisesti koko maassa, eniten sataa jälleen maan keskiosassa. Ukkoset ovat mahdollisia etenkin maan keski- ja pohjoisosassa. Aurinko näyttäytyy lähinnä etelässä. Päivälämpötila on 15...20, sateessa alle 15 astetta.

Keskiviikkoaamuksi maan eteläosaan saapuu sadekuuroja etelästä, päivällä sateet liikkuvat maan itäosaan. Sade- ja ukkoskuuroja kehittyy päivän mittaan jälleen myös muualle maahan. Päivälämpötila on aurinkoisilla alueilla 15...20 astetta, sateessa on selvästi viileämpää.

Sadekuuroja tulee koko maassa. Kuva: Foreca
Sadekuuroja tulee koko maassa. Kuva: Foreca

Loppuviikolla lämpenevää – viikonloppuna reilusti yli 20 astetta

Loppuviikolla säässä ei suuria muutoksia tapahdu, päivittäisiä sadekuuroja tulee edelleen. Sää on kuitenkin hieman lämpenemässä, viikonlopun kuluessa päästään jo selvästi yli 20 asteeseen, sunnuntaina jopa lähelle hellelukemia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Seuraa sateita ja salamointia Forecan sadetutkasta!

Lue seuraavaksi: Kuukausiennuste julki: Hetki viileää ja märkää – näin meteorologi kommentoi juhannusviikoksi näkyvää muutosta

Tältä näyttää kesän ja alkusyksyn pitkä ennuste – yksi kuukausi erottuu erityisesti!

Kristian Roine
meteorologi

Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

Päivitetty 9.6.2024 klo 20.29

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat