Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Alex-myrsky moukaroi Eurooppaa loppuviikolla – runsaita sateita, Alpeille jopa yli metri lunta
  Uutiset |

  Alex-myrsky moukaroi Eurooppaa loppuviikolla – runsaita sateita, Alpeille jopa yli metri lunta

  Alex-myrsky vaikuttaa loppuviikolla läntisessä ja keskisessä Euroopassa.
  Alex-myrsky voimistaa tuulia loppuviikolla Euroopassa. Kuva: Foreca

  Eurooppaan on iskemässä pitkäkestoinen myrsky, joka tuo tuulen lisäksi runsaita vesisateita ja Alpeille paljon lunta.

  Alexiksi nimetty myrsky muodostuu nyt Länsi-Euroopassa vallitsevan laajan matalapaineen alueella ja syvenee torstai-iltana. Myrskyn tuulet iskevät pahiten Britteinsaarille ja Ranskaan. Myös muun muassa Espanjassa varoitetaan tuulista, aalloista ja sateista.

  – Tuuli on voimakkaimmillaan myöhään torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä Ranskan Bretagnen etelärannikolla. Puuskat ovat paikoin selvästi yli 40 m/s. Myrsky jää pyörimään Ison-Britannian ja Ranskan välille perjantaiksi sekä viikonlopuksi, mutta kaikista kovimmat tuulet ovat silloin jo heikentyneet. Sateita tulee myös laajemmin Euroopassa, muun muassa Italiassa, Saksassa ja Kroatiassa sekä Alpeilla, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

  Katso, miten Alex-myrsky etenee!

  Kahden vuorokauden sademäärä perjantain ja lauantain aikana voi olla Ranskan luoteis- ja lounaisrannikolla sekä Ison-Britannian eteläosassa, etenkin Cornwallissa ja Walesissa, paikoin 50–100 mm sekä Italiassa Genovan seudulla paikallisesti 100–200 mm tai enemmänkin. Paikalliset tulvat ovat mahdollisia. Alpeilla voi tulla lunta paikoin 70–80 cm, jopa yli metrin kertymät ovat mahdollisia. Vesi- ja lumisateet jatkuvat vielä sunnuntainakin.

  – Vaikka myrsky hellittää, matalapainesää jatkuu seudulla pitkään ensi viikollakin. Suomeen sunnuntaina saapuvat sateet tulevat tästä samasta laajemmasta matalapaineen alueesta, mutta eivät suoraan Alex-myrskystä, toteaa Anna Latvala.

  Lue myös: Uusi kuukausiennuste: Tällainen on lokakuu – ensi viikolla käänne maan etelä- ja keskiosassa

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 1.10. klo 12.28

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa