Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Tuuli jyllää alkuviikolla: Paikoin taas jopa myrskypuuskia – katso ennuste
  Uutiset |

  Tuuli jyllää alkuviikolla: Paikoin taas jopa myrskypuuskia – katso ennuste

  Syyskuun tuulta ja sadetta.
  Syyskuu on tuonut tuulia ja sateita. Kuva: Matti Hietala, Lohtaja, 21.9.2020

  Maan pohjoispuolelta kulkeva matalapaine voimistaa tuulia alkuviikolla paikoin jopa myrskypuuskiksi asti.

  Viikon alku on tuulinen. Laaja sadealue kulkee maan pohjoisosan yli itään maanantaina.

  – Maanantai-illaksi lännen ja lounaan välinen tuuli on voimistumassa. Kovat puuskat ovat jälleen mahdollisia koko maan pituudelta. Kovimmat puuskat tulevat pohjoisessa ja lännessä, Perämerelle on odotettavissa myrskypuuskia. Lounaasta mereltä käyvä tuuli nostaa myrskypuuskien riskiä myös rannikolla, kuten Kemin edustalla, toteaa Forecan meteorologi Jenna Salminen.

  Tiistaina tuuli kääntyy puhaltamaan lännestä.

  – Voimakkaita puuskia esiintyy pohjoisessa, kovia puuskia yleisesti ja myrskylukemia hätyytteleviä puuskia paikoin. Puuskissa voidaan käydä myrskylukemissa etenkin korkeammalla maastossa pohjoisessa. Myös idässä puuskat voivat olla paikoin kovia. Perämerellä myrskypuuskat ovat yhä mahdollisia, rannikolla myös Oulun ja Kemin välisen rannikon edustalla. Sää on tuulinen myös etelärannikon tuntumassa, ennustaa Jenna Salminen.

  Puuskaennuste tiistai-iltapäivälle 22. syyskuuta 2020.
  Puuskaennuste tiistai-iltapäivälle 22. syyskuuta 2020. Kuva: Foreca

  Sää on ollut viime aikoina tuulista. Viime viikolla Suomea riepotti Aila-myrsky.

  – Alkuviikon tuulet eivät ole yhtä pahoja kuin Aila-myrskyssä, mutta kyllä tuo ihan tuntuvaa on pohjoisessa, toteaa Jenna Salminen.

  Vielä jopa 20 astetta – Käsivarteen lunta ja räntää

  Sää on tällä viikolla lämpenemässä osassa maata. Maan etelä- ja keskiosassa voidaan paikoin mitata vielä 20 asteen lukemia.

  – Tiistaina ja keskiviikkona lämpötila kohoaa etelässä yleisesti 14–18 asteeseen, paikoin jopa 19 asteen tienoille, keskiviikkona maan keskivaiheillakin 14–18 asteeseen. Torstaina etelässä ja maan keskivaiheilla ollaan monin paikoin 17–20 asteessa. Jo keskiviikkona on kuitenkin pieni mahdollisuus, että paikallisesti lämpötila voi päästä kipaisemaan 20 asteen tuntumassa etelässä, sanoo Jenna Salminen.

  Käsivarressa Kilpisjärvellä puolestaan on jo satanut räntää, Saanatunturilla myös lunta. Räntä- ja lumisateet ovat mahdollisia Kilpisjärvellä myös lähipäivinä vesisateiden lisäksi, paikoin myös muualla Käsivarressa. Muualla maassa tiistai ja keskiviikko ovat laajalti poutaisia, keskiviikkona pohjoisessa on kuitenkin liikkeellä paikallisia vesisateita.

  Lue myös: Yhdysvaltojen maastopalojen savut yltävät jo Suomeen: “Savu on niin paksua, että sen voi havaita paljaalla silmällä” – auringonlaskut tavallista punaisempia

  Karita Kontula-Sokka

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa