Mainos latautuu…

Vapun sää Suomessa tilastojen valossa

Sää juhlapyhinä
Kevätilta Kaivopuistossa Helsingissä.
Vappuaattoilta Kaivopuistossa Helsingissä. Kuva: Markus Mäntykannas, 30.4.2015

Suomen vappusää on arvaamaton. Joinakin vuosina lunta on pyryttänyt vaakatasossa, toisina taas aurinko lämmittää yli 20 asteen voimin.

Säätilastojen mukaan vappua vietetään maan eteläosassa keskimäärin 12–14 asteen päivälämpötiloissa, maan keskivaiheilla ylin lämpötila kohoaa yli 10 asteen ja pohjoisessa se vaihtelee 8 asteen molemmin puolin. Rantaviivalla etelässä ja lännessä on viileän meren vuoksi sisämaata kylmempää päiväsaikaan.

Vappuyön alin lämpötila on keskimäärin nollan yläpuolella maan etelä- ja keskiosassa, mutta käväisee pakkasen puolella pohjoisessa. 

Ehjän lumipeitteen raja kulkee tyypillisenä vappuna Oulusta kohti Pohjois-Karjalaa. Etelämpänäkin lunta löytyy vielä paikoin varjoisilta alueilta. 

1991–2020 vertailukauden tilastojen mukaan keskimääräisesti lämpötila on ylimmillään koko maassa plussalla ja lämpimintä on Etelä-Suomen sisämaassa. Öisin mennään pakkaselle laajalti maan pohjoisosassa sekä paikoin etelämpänä Suomenselällä. 
1991–2020 vertailukauden tilastojen mukaan keskimääräisesti lämpötila on ylimmillään vappuna koko maassa plussalla ja lämpimintä on Etelä-Suomen sisämaassa. Öisin mennään pakkaselle laajalti maan pohjoisosassa sekä paikoin etelämpänä Suomenselällä. Kuva: Foreca

Lue seuraavaksi: Juhannuksen sää Suomessa

Päivitetty 20.4.2022 klo 14.42

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa