Paikanna

  Vapun sää Suomessa tilastojen valossa

  Sää juhlapyhinä
  Kevätilta Kaivopuistossa Helsingissä.
  Vappuaattoilta Kaivopuistossa Helsingissä. Kuva: Markus Mäntykannas, 30.4.2015

  Suomen vappusää on arvaamaton. Joinakin vuosina lunta on pyryttänyt vaakatasossa, toisina taas aurinko lämmittää yli 20 asteen voimin.

  Säätilastojen mukaan vappua vietetään maan eteläosassa keskimäärin 12–14 asteen päivälämpötiloissa, maan keskivaiheilla ylin lämpötila kohoaa yli 10 asteen ja pohjoisessa se vaihtelee 8 asteen molemmin puolin. Rantaviivalla etelässä ja lännessä on viileän meren vuoksi sisämaata kylmempää päiväsaikaan.

  Vappuyön alin lämpötila on keskimäärin nollan yläpuolella maan etelä- ja keskiosassa, mutta käväisee pakkasen puolella pohjoisessa. 

  Ehjän lumipeitteen raja kulkee tyypillisenä vappuna Oulusta kohti Pohjois-Karjalaa. Etelämpänäkin lunta löytyy vielä paikoin varjoisilta alueilta. 

  1991–2020 vertailukauden tilastojen mukaan keskimääräisesti lämpötila on ylimmillään koko maassa plussalla ja lämpimintä on Etelä-Suomen sisämaassa. Öisin mennään pakkaselle laajalti maan pohjoisosassa sekä paikoin etelämpänä Suomenselällä. 
  1991–2020 vertailukauden tilastojen mukaan keskimääräisesti lämpötila on ylimmillään vappuna koko maassa plussalla ja lämpimintä on Etelä-Suomen sisämaassa. Öisin mennään pakkaselle laajalti maan pohjoisosassa sekä paikoin etelämpänä Suomenselällä. Kuva: Foreca

  Lue seuraavaksi: Juhannuksen sää Suomessa

  Päivitetty 20.4.2022 klo 14.42

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa