Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Suomenlahdella on kehittymässä "lumikäärme", joka voi tuoda reilusti lunta Helsinkiin tai Tallinnaan: "Hyvin pienestä kiinni"
  Uutiset |

  Suomenlahdella on kehittymässä "lumikäärme", joka voi tuoda reilusti lunta Helsinkiin tai Tallinnaan: "Hyvin pienestä kiinni"

  Viikonloppuna Suomenlahdella voi kehittyä käärmettä muistuttava pitkulainen lumikuuronauha.
  Viikonloppuna Suomenlahdella voi kehittyä käärmettä muistuttava pitkulainen lumikuuronauha. Kuva: Foreca

  Keskiviikon ja torstain kuluessa Suomen ylittävä matalapaine jää pyörimään lähiympäristöömme useamman päivän ajaksi. Viikonloppuna se voi kiepsauttaa idästä kylmää ilmaa ja laukaista Suomenlahden yllä sakeita lumisateita.

  Keskiviikon ja torstain aikana Suomen ylittää matalapaine, joka nostattaa maan etelä- ja keskiosaan hyvin lauhaa ilmaa. Lapissa, Kainuussa ja Koillismaalla lumipeite vahvistuu matalapaineen ylityksen myötä.

  Tilanne käy kutkuttavaksi viikonloppuna, kun matalapaineen keskus kiepsahtaa Venäjän kautta kohti Baltiaa ja pyöräyttää pohjoispuolitseen hyvin kylmää ilmaa kohti Suomea. Tässä yhteydessä Suomenlahdella voi kehittyä sakeita lumikuuroja.

  "Lumikäärme" vaanii viikonloppuna

  Mikäli tämänhetkinen ennuste toteutuu ja Suomen yli liikkuva matalapaine kiepsahtaa Venäjän kautta myötäpäivään Baltian ylle, alkaa lauantai-iltana Suomenlahdella tapahtua.

  Matalapaineen pohjoispuolitse idästä voi päästä purkautumaan Venäjän mantereista ja kylmää ilmaa kohti Suomea. Kylmä ilma voi laukaista matalapaineen vaikutuspiirissä sakeitakin lumikuuroja Suomenlahden yllä, jotka voivat muodostaa pitkulaisen, "lumikäärmettä" muistuttavan kuuronauhan.

  " On hyvin pienestä kiinni, rantautuuko lumikuuronauha Suomen etelärannikolle vai Viron puolelle.

  Itätuulella Helsinki voi saada osakseen pitkäkestoisen lumisateen, kun taas koillistuuli työntäisi lumikuuronauhan ennemminkin Viron rantakaistaleelle ja Tallinnan ylle.

  Ennusteeseen liittyy tällä hetkellä vielä epävarmuutta – pienikin muutos tuulen suunnassa on hyvin ratkaiseva sen kannalta, mihin lumisateet lopulta ajautuvat ja kuinka sakeita niistä tulee. Seuraamme tilannetta tiiviisti lähipäivien aikana.

  Lue seuraavaksi: Tuore joulukuun kuukausiennuste julki: Tältä näyttää jouluviikon ennuste nyt – “Talvi on jo myöhässä”

  Markus Mäntykannas

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa