Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Japania ja olympialaisia uhkaa jälleen trooppinen myrsky – Tokiota piinaa nyt jopa 34 asteen kuumuus
  Uutiset |

  Japania ja olympialaisia uhkaa jälleen trooppinen myrsky – Tokiota piinaa nyt jopa 34 asteen kuumuus

  Päivä hämärtyy myrskyn edellä Tokiossa.
  Trooppinen myrsky Mirinae voi tuoda Japaniin sateita ja tuulista säätä loppuviikolla. Arkistokuva: Pixabay

  Jo toinen trooppinen myrsky lähestyy Japania Tokion olympiakisojen aikana. Mirinae-myrskyn tuulet ja sateet voivat vaikuttaa kisasäähän olympialaisten päättäjäisviikonlopun aikana. Ennen myrskyä lämpötilat kohoavat Tokiossa jopa 34 asteen tienoille.

  Trooppinen myrsky Mirinae uhkaa Japania ja myös Tokion aluetta olympialaisten päättäjäisviikonloppuna eli tulevana viikonloppuna.

  – Tämänhetkisissä Joint Typhoon Warning Centerin ennusteissa paikallista aikaa sunnuntaiaamuna keskituulet ovat merellä Japanin edustalla 25 m/s luokkaa ja puuskat jopa yli 30 m/s. Tällöin myrsky on voimakkaimmillaan. Ennusteiden mukaan se ohittaa tai jopa ylittää Tokion seudun tällä voimakkuudella sunnuntaiaamun aikana, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

  Myrskyn reitti on kuitenkin vielä epävarma.

  – On mahdollista, että myrsky iskee Tokion alueelle pahemmin tai että sen reitti muuttuu itäisemmäksi ja vaikutukset Tokioon jäävät tämänhetkisiä ennusteita vähäisemmiksi.
  Nyt viikonlopun ennustettu sademäärä Tokioon on 10–20 millimetrin luokkaa.

  Trooppiset myrskyt Lupit, Mirinae ja Nida ennusteessa 5.8.2021.
  Trooppiset myrskyt Lupit, Mirinae ja Nida 5.8.2021 tehdyssä ennusteessa. Kuvassa keskellä oleva Mirinae tuo tämän hetken ennusteen mukaan viikonloppuna sateita ja tuulta myös olympiakaupunki Tokioon.

  Sateet tulevat Tokiossa näillä näkymin enimmäkseen paikallista aikaa sunnuntaiaamuna. Voimakkaammat sateet näyttävät jäävän merelle.

  – Itse Tokion alueelle nykyennusteiden mukainen ohitus tarkoittaisi myrskysäätä, jossa tuuli on puuskainen ja sunnuntaiaamu on sateinen. Kyseessä olisi suomalaisen myrskyn mittaluokkainen myrsky – eli Japanissa yleisiä taifuuneja selvästi heikompi myrsky, Joanna Rinne toteaa.

  Japanin ympäristön ennusteissa on nyt useampiakin myrskyjä. Ensi viikolla maahan saattaa ulottua jälleen uusi trooppinen myrsky nimeltään Lupit.

  – Lupit iskee tänään torstaina Kiinan rannikolle Taiwanin länsipuolella. Lupit on hieman Mirinaeta heikompi. Lisäksi merellä Japanin itäpuolella on kolmas myrsky Nida, joka pysyy koko elinkaarensa ajan merellä. Se on voimakkuudeltaan samaa luokkaa kuin Mirinae.

  Olympialaisten alkupuolella kisojen säähän vaikutti jo trooppinen myrsky Nepartak.

  Lämpötilat Tokiossa jopa 34 astetta – kosteus lisää tukaluutta

  Olympialaisten aikaan sää on ollut Tokiossa kuumaa ja kosteaa. Kuumuus jatkuu edelleen.

  – Torstaina ja perjantaina päivälämpötila on Tokiossa 34 asteen tienoilla, lauantaina noin 32 astetta ja sunnuntaina se laskee 30 asteen tuntumaan tai hieman sen alle. Tokiossa kesäsää on huomattavasti suomalaista säätä kosteampaa, joten ilma tuntuu kuuman lisäksi painostavalta, Joanna Rinne sanoo.

  – Itse olen muutama vuosi sitten viettänyt pari viikkoa Tokiossa keskellä heinäkuuta. Päivälämpötila pysytteli 31–37 asteessa ja ilma oli hyvin kosteaa. Kuumimpina päivinä tuuli tuntui samalta kuin olisi kävellyt suuren lämminilmapuhaltimen ohi, kuvailee Joanna Rinne.

  Lue seuraavaksi: Elokuun kuukausiennuste julki: Vieläkö on tulossa lämpöä? Katso loppukesän ennuste!

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 6.8. klo 10.27

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa

  Viimeksi katsomasi paikat