Paikanna
  Sääuutiset ja blogi> Viikon sää: Jopa lähes +30 astetta mahdollista, sade- ja ukkoskuuroja – viikonloppuna edessä käänne
  Uutiset |

  Viikon sää: Jopa lähes +30 astetta mahdollista, sade- ja ukkoskuuroja – viikonloppuna edessä käänne

  Aurinkoa ja sateita.
  Lähiaikojen säähän mahtuu niin lämpöä kuin sateitakin. Kuvat: Christian Nylund, Vaasa, 3.6.2021 ja Joanna Rinne, Helsinki, 26.5.2021

  Viikko on yleisesti aurinkoinen ja lämmin, mutta myös sadekuuroja muodostuu osaan Suomea päivittäin, paikoin ukkonenkin jyrisee. Tämän hetken ennusteen mukaan viilentävä säärintama liikkuu Suomen yli viikonloppuna.

  Kesäkuu on alkanut lämpimänä. Hellelukemia eli vähintään 25,1 asteen lämpötiloja mittaillaan paikoin tälläkin viikolla, ajoittain tulee sade- ja ukkoskuuroja, etenkin iltapäivisin.

  – Kuuroissa vettä voi sataa paikallisesti hyvinkin paljon, mutta salamamäärältään viikon ukkoset eivät näytä valtavan voimakkailta. Enimmäkseen ukkoskuurot ovat lähiaikoina melko paikallisia ja pienialaisia, elleivät keräänny jossakin ryppäiksi, kuten Helsingissä kävi sunnuntaina, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

  Sadekuurojen yhteydessä lämpötila voi laskea reilustikin.

  Lämmintä lomasäätä

  Maanantaina lämpötila on kohonnut etelässä paikoin yli 27 asteen lukemiin. Iltapäiväkuuroja on tullut etenkin maan etelä- ja länsiosassa, myös ukkosta on esiintynyt.

  Tiistain vastaiseksi yöksi sää selkenee ja poutaantuu lähes koko maassa, mutta Pohjanmaan tuntumassa voi yölläkin tulla yksittäisiä sadekuuroja.

  Yölämpötilat ovat alkuviikolla 6–15 asteessa.

  Tiistaina sää on pääosassa maata poutainen ja melko aurinkoinen.

  – Sadekuuroja tulee kuitenkin jo aamulla Pohjanmaalla ja paikoin maan länsiosassa, iltapäivällä laajalla alueella maan länsiosassa sekä paikoin Keski-Lapissa. Kuuroissa voi esiintyä ukkosta. 

  Tiistain päivälämpötila on enimmäkseen 19–24 astetta.

  Keskiviikkokin on varsin aurinkoinen. Sadekuuroja tulee iltapäivällä paikoin lähinnä maan länsi- ja pohjoisosassa. Päivälämpötilat ovat keskiviikkona tiistain kaltaisia, paikallisesti lämpötila voi nousta 25 asteen yläpuolelle.

  Kesälämpöä Vaasassa.
  Tänä vuonna on ollut maanantai 7. kesäkuuta mukaan lukien 11 hellepäivää. Hellepäivällä tarkoitetaan päivää, jolloin jossain päin maata mitataan vähintään 25,1 astetta. Kuva: Matti Hietala, Vaasa, 6.6.2021

  Torstaina pääosin aurinkoinen sää jatkuu. 

  – Iltapäiväkuuroja tulee siellä täällä lähinnä maan keskivaiheilla. Sää lämpenee hieman edellispäivistä, samalla lämpimämpää on laajemmalla alueella. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 21–25 astetta, Lapissa 21–24 astetta, Joanna Rinne kertoo.

  Sateet yleistyvät loppuviikolla

  Tämän hetken ennusteen mukaan perjantaina Lappiin leviää sateita lännestä, muualla on edelleen aurinkoista, poutaista ja lämmintä.

  – Perjantaina lämpötila on helteinen laajalti aurinkoisilla alueilla. Enimmillään voidaan nousta jopa lähelle 30 asteen lukemia. Sateisilla alueilla pysytään kuitenkin 15–20 asteessa, Joanna Rinne ennustaa.

  Viikonloppuna sateinen säärintama näyttää levittäytyvän koko maahan. 

  – Viikonloppuna päivälämpötilat putoavat 15–20 asteen tuntumaan, Lapissa jopa 10 ja 15 asteen välille.

  Tällä hetkellä näyttää, että viikonlopun viilenemisen jälkeen lämmin ilmamassa lähestyisi Suomea ensi viikolla lounaasta. 

  – Sää alkaa kuitenkin tässä vaiheessa olla jo sen verran huonommin ennustettavaa, että vielä ei tiedetä, jatkuuko hieman viileämpi sää vai lämpeneekö uudelleen, Joanna Rinne sanoo.

  Lue seuraavaksi: Yllättävä kesän pitkä ennuste – tältä näyttää heinä–syyskuun tilanne!

  Katso yli sadan paikkakunnan ennusteet!

  Karita Kontula-Sokka

  Päivitetty 7.6. klo 18.57

  Lue seuraavaksi

  Viimeksi katsomasi paikat

  Foreca YouTubessa