Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Foreca julkaisi Sääpedian: Opi ymmärtämään säätä kuin meteorologi!
Uutiset |

Foreca julkaisi Sääpedian: Opi ymmärtämään säätä kuin meteorologi!

Sääpedia on sääintoilijan tietopankki, joka sisältää yleistietoa säästä ja säähän liittyvistä asioista.
Sääpedia on sääintoilijan tietopankki, joka sisältää yleistietoa säästä ja säähän liittyvistä asioista.

Sääintoilijan tietopankki antaa valmiudet ymmärtää säätä ja sääennusteita kuin meteorologi. Sääpedia sisältää jo nyt 120 meteorologin kirjoittamaa artikkelia säästä, ja lisää on luvassa pian.

Meteorologeille esitetään usein säähän ja sääennusteisiin liittyviä kysymyksiä – sellaisia kuten, miksi nyt sataa lunta, vaikka ulkona on +5 °C? Tai, miksi sääennusteenne tuulinuoli osoittaa eri suuntaan kuin mistä tuulee? Tai, miksi sadealue meni vierestä ohi vaikka ennusteessa luvattiin se juuri tähän? Vastaaminen ei ole kuitenkaan aina niin suoraviivaista kun puhutaan säästä, jossa niin moni asia vaikuttaa toiseensa. Usein asian ymmärtäminen vaatiikin hieman laaja-alaisempaa perehtymistä aiheeseen.

Tämän pohjalta ryhdyimme kirjoittamaan Sääpediaa, joka antaisi valmiudet kenelle tahansa ymmärtää säätä kuin meteorologi – ilman että joutuu suorittamaan meteorologin tutkinnon.

Viisi aihealuetta alakategorioineen

Artikkeleita voi lukea Sääpediasta yksittäisinä artikkeleina tai aihealueittain. Ensivaiheessa kirjoitimme artikkeleita viidestä eri aihealueesta: sääilmiöt, ilmakehä, ilmasto, havainnot ja ennustaminen ja muut aiheet. Lisää artikkeleita ja aiheita on luvassa myöhemmin.

Sääilmiöt sisältää artikkeleita erilaisista sääilmiöistä kuten erilaisista sateista, pilvistä, tuulista, suursäätiloista tai trooppisista ilmiöistä. Kerromme mitkä asiat ilmiöiden syntyyn vaikuttavat ja miten ilmiö edelleen vaikuttaa sääolosuhteisiin. Sääilmiöt on jaettu erikseen alakategorioihin, joten voit porautua aina syvemmälle aihealueeseen otsikon alapuolella olevista linkeistä.

Ilmakehä sisältää tietoa erilaisista ylempänä ilmakehässä näkyvistä ilmiöistä, kuten revontulet, tai optisista ilmiöistä kuten sateenkaari, kehät ja kangastus. Kerromme myös ilmakehän rakenteesta ja ilmanlaatuun liittyvistä aiheista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Ilmasto pitää sisällään ennen kaikkea tietoa ja tilastoja tyypillisestä säästä Suomessa eri vuodenaikoina, kuukausittain ja juhlapyhinä. Kokoamme mukaan myös sääennätyksiä niin Suomesta kuin maailmalta, ja ilmastonmuutokseen liittyviä aiheita.

Havainnot ja ennustaminen tulee saamaan artikkeleita nimensä mukaisista aiheista. Pyrimme taustoittamaan miten säätä mitataan ja ennustetaan maailmanlaajuisesti, sillä sen tiedon avulla voi oppia hahmottamaan kuinka valtava maapallon koko sääjärjestelmä on ja kuinka tarkka sääennuste voi teoriassa olla missäkin tilanteessa, tai milläkin aikavälillä, juuri sille omalle takapihalle.

Muut aiheet sisältää yksittäisiä aiheita, jotka eivät aiheeltaan sovi edellä mainittuihin kategorioihin. Kirjoitamme myös aiheista, jotka liitetään usein sääasioihin, vaikka ne eivät säätä varsinaisesti olisikaan.

Lähetä meille palautetta ja ideoita

Julkaisemme uusia artikkeleita jo lähiaikoina. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia uusista aiheista, joten lähetäthän meille kehitysehdotuksia, palautetta ja ideoita palautelomakkeen kautta.

Tutustu sääintoilijan tietopankkiin: foreca.fi/sääpedia

Tuomas Reivinen

Päivitetty 28.5.2020 klo 12.04

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat