Paikanna

  Siitepölytiedote

  Tilanne 2.6.

  Ennuste 3.6.–7.6.

  Turun yliopiston siitepölytiedote 02.06.2020
  Tilanne
  Koivun kukinta heikkenee maan eteläosissa ja jatkuu muualla maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Koivun siitepölyä kulkeutuu Pohjois-Lappiin. Heinät kukkivat maan etelä- ja keskiosissa. Koivun siitepölymäärät vaihtelevat ilmassa kohtalaisista runsaisiin maan etelä- ja keskiosissa. Maan pohjoisosissa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta määrät ovat runsaita. Pohjois-Lapissa määrät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin. Heinien siitepölymäärät vaihtelevat maan eteläosissa vähäisistä kohtalaisiin, mutta voivat nousta ajoittain runsaiksi maan lounaisosissa. Maan keskiosissa määrät ovat vähäisiä.
  Ennuste
  Koivun kukinta jatkuu Pohjois-Lappia lukuun ottamatta koko maassa. Kukinnan odotetaan alkavan Pohjois-Lapissa lämpimillä kasvupaikoilla lähipäivien aikana. Koivun siitepölyä kulkeutuu Pohjois-Lappiin. Heinien kukinta voimistuu maan etelä- ja keskiosissa. Kukinnan odotetaan alkavan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lähipäivien aikana. Koivun siitepölymäärät vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin koko maassa, mutta määrät voivat nousta ajoittain erittäin runsaiksi Pohjois-Pohjanmalla ja Kainuussa. Heinien siitepölymäärien odotetaan vaihtelevan vähäisistä kohtalaisiin maan etelä- ja keskiosissa, mutta määrät voivat nousta ajoittain runsaiksi maan eteläosissa. Sade laskee ilman siitepölymääriä.

  Viimeksi katsomasi paikat

  Suomi-Trivia

  Lämpimin paikka 3.6.
  +22,7 °C
   
  Sateisin paikka 3.6.
  14,0 mm
   
  Kylmin paikka 3.6.
  -1,1 °C
   
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +24,5 °C
  26.5.
  Viime viikon sateisin paikka
  16,3 mm
   
  Viime viikon kylmin paikka
  -3,7 °C
  25.5.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +24,5 °C
  26.5.
  Viime kuun sateisin paikka
  58,3 mm
   
  Viime kuun kylmin paikka
  -12,6 °C
  1.5.

  Kuukausiennuste

  Kuukausiennuste: Meteorologi kesäkuusta:

  Meteorologi kesäkuusta: "Lämpimältä näyttää – helteen todennäköisyys vain kasvaa"

  Kesäkuu on tuoreen kuukausiennusteen mukaan keskimääräistä lämpimämpi. Kesäkuun ensimmäinen viikko alkoi paikoin helteillä lännessä ja pohjoisessa.

  Julkaistu 1.6.

  Foreca YouTubessa