Paikanna

  Siitepölytiedote

  Tilanne 4.8.

  Ennuste 5.8.–9.8.

  Turun yliopiston siitepölytiedote 04.08.2020
  Tilanne
  Heinät kukkivat koko maassa. Pujo kukkii Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta koko maassa. Heinien siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat enimmäkseen vähäsistä kohtalaisiin Lappia lukuun ottamatta koko maassa, mutta määrät voivat nousta ajoittain runsaiksi. Lapissa määrät ovat enimmäkseen vähäisiä, mutta voivat nousta ajoittain kohtalaisiksi Etelä-Lapissa. Pujon siitepölymäärät vaihtelevat maan eteläosissa vähäisistä kohtalaisiin. Muualla maassa Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta määrät ovat vähäisiä. Cladosporium-homesienen itiömäärät ilmassa vaihtelevat maan etelä- ja keskiosissa vähäisistä kohtalaisiin. Sade laskee ilman siitepölymääriä.
  Ennuste
  Heinien kukinta jatkuu koko maassa. Pujon kukinta jatkuu koko sen levinneisyysalueella maan eteläosista Etelä-Lappiin. Heinien siitepölymäärät vaihtelevat Lappia lukuun ottamatta koko maassa enimmäkseen vähäsistä kohtalaisiin, mutta määrät voivat nousta ajoittain runsaiksi. Etelä-Lapissa määrät ovat enimmäkseen vähäisiä, mutta voivat nousta ajoittain kohtalaisiksi. Keski- ja Pohjois-Lapissa määrät jäävät vähäisiksi. Pujon siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin Lappia lukuun ottamatta koko maassa. Etelä-Lapissa määrät jäävät vähäisiksi.

  Viimeksi katsomasi paikat

  Suomi-Trivia

  Sateisin paikka 4.8.
  32,0 mm
   
  Lämpimin paikka 4.8.
  +23,1 °C
   
  Kylmin paikka 4.8.
  +2,0 °C
   
   
  Viime viikon sateisin paikka
  66,0 mm
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +25,7 °C
  29.7.
  Viime viikon kylmin paikka
  +1,9 °C
  1.8.
   
  Viime kuun sateisin paikka
  190,8 mm
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +27,7 °C
  18.7.
  Viime kuun kylmin paikka
  Kilpisjärvi Saana
  -0,9 °C
  2.7.

  Kuukausiennuste

  Kuukausiennuste: Viikonlopuksi korkeapaine voimistuu ja sää lämpenee – loppuelokuu myös lämmin?

  Viikonlopuksi korkeapaine voimistuu ja sää lämpenee – loppuelokuu myös lämmin?

  Tuore kuukausiennuste enteilee, että lähiviikkoihin mahtuu mukaan lämmintä säätä – laajalti koko Euroopan alueella. Kuluvalla, 3.

  Julkaistu 3.8.

  Foreca YouTubessa