Paikanna

  Sää

  Sääkartta 1-3 vrk

  4-6 vrk

  Päivitetty 18.05. 20.44

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomen sää juuri nyt

  Lämpimintä klo 03.10

  Kylmintä klo 03.10

  Tuulisinta klo 03.10

  Viimeksi katsomasi paikat

  Sääennuste koko maahan

  Monin paikoin sadetta

  Lisää sateita kaakosta maan etelä- ja keskiosaan

  Keskiviikkona matalapaine saapuu Suomeen etelästä ja tuuli voimistuu kohtalaiseksi. Sää on lännessä ja pohjoisessa pilvinen ja sateinen, idässä sateet ovat kuurottaisia ja sää aurinkoisempaa ja lämpimämpää. Paikoin myös ukkostaa. Lämpötila on päivällä lännessä 10...15, idässä 20...27, pohjoisessa pilvisimmillä alueilla 8...12 astetta.

  Lue lisää…

  Etelä-Suomi

  Kohtalaista ja lännessä luoteenpuoleista, kaakossa etelään kääntyvää tuulta. Laajalti pilvistä ja sateista, kaakossa vaihtelevaa pilvisyyttä ja kuurosateita ukkosineen. Päivälämpötila lännessä 12...16, idässä 18...24 astetta.

  Länsi-Suomi

  Kohtalaista, enimmäkseen luoteenpuoleista tuulta. Laajalti pilvistä ja sadetta, paikoin runsastakin, ja etenkin Keski-Suomessa myös ukkoskuuroja. Päivälämpötila 9...14, Keski-Suomessa pilvipeitteen rakoillessa paikoin jopa n. 20 astetta.

  Itä-Suomi

  Kohtalaista vähitellen etelään kääntyvää tuulta. Aluksi melko aurinkoista ja poutaista, myöhemmin iltapäiväkuuroja ukkosineen. Päivälämpötila 20...27 astetta, ylin aivan idässä.

  Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  Kohtalaista ja lännessä pohjoisenpuoleista, idässä kaakkoon kääntyvää tuulta. Aluksi pilvistä ja sateista, mutta Kainuussa ja Koillismaalla vähitellen aurinkoisempaa ja ukkoskuuroja. Päivälämpötila lännessä n. 10, idän pilvisillä alueilla 10...15 astetta ja Kainuun aurinkoisilla alueilla paikoin jopa hellettä.

  Lappi

  Vähitellen kohtalaiseksi voimistuvaa ja pohjoiseen kääntyvää tuulta. Runsasta pilvisyyttä ja sateita, ukkostakin etenkin Etelä-Lapissa. Poutaisinta luoteessa. Päivälämpötila 8...12 astetta.

  Lähipäivien sää

  Matalapainetoiminta on Suomessa aktiivista, ja liikkeellä on monin paikoin runsasvetisiä sadealueita. Myös ukkosta esiintyy. Keskiviikkona idässä on jopa hellettä, muuten sää on vaihtelevassa määrin pilvien, sateiden ja tuulen viilentämä.

  Keskiviikkona Suomeen työntyy etelästä matalapaine, jonka paikoin runsas sade painottuu maan länsiosaan, Päijänteen tienoille, Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan sekä Etelä- ja Itä-Lappiin. Ukkosherkin alue on Päijänteen itäpuolelta Kainuuseen. Maan länsiosassa voimistuu pohjoisluoteinen, maan itäosassa kaakkoistuuli. Idässä sää muuttuu monin paikoin aurinkoisemmaksi. Aivan idässä ja Kainuun kaakkoisosassa on hellettä, kun taas lännessä ja pohjoisessa päivälämpötila on laajalti 10...15, Itä- ja Pohjois-Lapissa 5...10 astetta. Illalla ja torstaiyönä matalapaineenkeskus liikkuu Päijänteen yli pohjoiseen. Etelässä ja Kainuussa poutaantuu, kun taas Länsi- ja Pohjois-Lappiin leviää vesisade.

  Torstaina maan pohjoisosan sade lakkaa etelästä ja lounaasta alkaen, illalla sataa vielä Itä-Lapissa. Lännessä on ohimenevästi selkeämpää. Illasta alkaen maan etelä- ja itäosaan leviää kaakosta runsaan sateen alue. Maan etelä- ja keskiosassa voimistuu pohjoisenpuoleinen tuuli. Päivälämpötila on lännessä 13...17, idässä 15...20, pohjoisessa 9...13, Keski- ja Pohjois-Lapissa n. 5 astetta.

  Perjantaina Itä-Suomen yli Kainuuseen liikkuu matalapaine. Sen sateet painottuvat aamupuolella länteen ja pohjoiseen, vähitellen maan lounaisosaan ja Lappiin. Iltapäivällä Itä-Suomen pohjoisosassa ja Kainuun tienoilla tulee kuurosateita, paikoin ukkostaa. Etelässä voimistuu lännenpuoleinen, maan länsiosassa luoteinen ja Lapissa pohjoiskoillinen tuuli. Länsi- ja Pohjois-Lapissa sataa räntää ja lunta. Päivälämpötila on 10...15 astetta, Pohjanmaalla etenkin rannikolla alempi, Lapissa +2...+6 astetta.

  Lauantaina idän ja pohjoisen sade, Lapin räntä- ja lumisade, väistyy itään. Maan etelä- ja keskiosassa tulee etenkin iltapäivällä paikoin ukkoskuuroja painottuen länteen. Sunnuntaiyönä etelästä leviää maan etelä- ja keskiosaan sadealue. Sunnuntaina sateet ovat yleisimpiä maan keskivaiheilla, mutta sadekuuroja ukkosineen tulee myös etelässä sisämaassa. Käsivarren Lapissa sataa lunta. Päivälämpötilat ovat enimmäkseen 10...15, maanantaina Itä- ja Pohjois-Lapissa +2...+5, sununtaina Etelä-Lapissa n. 10, Pohjois-Lapissa +1...+4 astetta.

  Päivitetty 18.5. 15.46

  MTV Sää

  MTV Sää

  Suomi-Trivia

  Sateisin paikka 16.5.
  36,0 mm
   
  Lämpimin paikka 16.5.
  +22,4 °C
   
  Kylmin paikka 16.5.
  Saana
  -4,0 °C
   
   
  Viime viikon sateisin paikka
  Ilomantsi, Naarva
  48,8 mm
   
  Viime viikon lämpimin paikka
  +14,5 °C
  9.5.
  Viime viikon kylmin paikka
  -15,1 °C
  6.5.
   
  Viime kuun lämpimin paikka
  +18,0 °C
  17.4.
  Viime kuun sateisin paikka
  64,7 mm
   
  Viime kuun kylmin paikka
  -25,9 °C
  9.4.

  Kuukausiennuste

  Kuukausiennuste: Kuukausiennuste: Alkuun sateista ja tavanomaista lämpimämpää – miltä näyttää koulujen päättäjäisviikko?

  Kuukausiennuste: Alkuun sateista ja tavanomaista lämpimämpää – miltä näyttää koulujen päättäjäisviikko?

  Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kuukausiennusteen mukaan sää on lähiaikoina vaihtelevaa. Alkuun Suomeen on tulossa runsaita sateita.

  Julkaistu 17.5.

  Foreca YouTubessa